02/05/16 - 12:33h

WTA: Ana napredovala za dva, Jelena nazadovala jedno mesto

 


Na najnovijoj WTA rang listi, Ana Ivanović je napredovala za dva mesta i sada je 17, doj je Jelena Janković pala za jednu poziciju i trenutno je 24. igračica sveta.

Ana Ivanovic

Ana Ivanovic


Ivanovićeva je sa 19. pozicije napredovala za dva mesta, iako ima isto bodova kao prošle nedelje (2585), a njen uspon omogućila su dva pada – Ukrajinke Jeline Svitoline sa 19. na 17. i Čehinje Karoline Pliškove sa 20. na 18. poziciju.

Ana Ivanović je u prvom kolu Madrida savladala Čehi ju Katerinu Sinijakovu sa 2:1, a danas se u okviru druge runde sastaje sa Amerikankom Luisom Čiriku (direktan prenos na našem portalu oko 17.00). Jelena Janković nije uspela da prebrodi prvu prepreku na takmičenju u španskoj prestonici – ona je sa 2:0 poražena od Rumunke Sorane Kirstee.

Od ostalih srpskih teniserki, treba istaći da su napredak zabeležile Bojana Jovanovski sa 103. na 101. poziciju, i Aleksandra Krunić, koja je sa 123. pozicije popela na 116, posle odličnog nastupa u Rabatu prethodne nedelje.

Prva na svetu je i dalje Serena Vilijams, ispred Agnješke Radvanske, Anđelike Kerber, Garbinje Muguruse i Viktorije Azarenke.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.