12/04/15 - 16:27h

Voznjacki dovela pojačanje u stručni tim!

 

Karolina Voznjacki, koja je trenutno peta teniserka sveta na zvaničnoj WTA listi, spremna je na nove teniske izazove koji predstoje na šljaci. Ona se za borbe na teniskim terenima priprema trenirajući uz svog oca Pjotra Voznjackog, koji će po njenim rečima da je trenira do kraja njene karijere.

Karolina je poslednjih godina sarađivala sa raznoraznim ljudima, i uprkos uloženom trudu, to nije dalo očekivane rezultate. Nekadašnja liderka WTA liste sada je rešila da kao pojačanje svom stručnom timu dovede bivšu špansku teniserku koja je nekad bila na vrhu WTA liste, Aranču Sančez Vikario.

Karolina Voznjacki

Zvanično saopštenje povodom dolaska Aranče u tim dao je Karolinin trener i otac Pjotr: “Aranča će da bude u timu za vreme turnira u Rimu i Madridu i takođe tokom Monte Karla. Nastavićemo saradnju do Rolan Garosa, grend slema kojim se završava sezona šljake, i tada ćemo na osnovu rezultata da odlučimo da li ćemo saradnju nastaviti ili ne”.

Da podsetimo, Aranča je teniserka španskog porekla koja je bila na vrhu WTA liste, i pored Martine Navratilove je jedina teniserka koja je bila lider u ženskoj konkurenciji i u singl i u dubl konkurenciji. Osvojila je 29 titula u singlu i čak 69 u dubl konkurenciji.

“Za nas je izuzetno važno što je ona igrala na veoma visokom nivou, i važno je da poznaje teniserke koje su aktuelne na vrhu i takođe je od značaja to što je igrala i sama tenis donedavno (2004)”, zaključio je Pjotr o novoj saradnji sa Španjolkom.

Sezona šljake samo što nije počela. Karolina spremna za borbu. Videćemo kakve će rezultate napraviti zajedno Karo i Aranča i da li će teniserka poljsko-danskog porekla konačno uspeti da osvoji neki grend slem i napravi značajan iskorak da se vrati na vrh WTA liste.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aranča Sančez Vikario, Karolina Voznjacki, Masters u Madridu, Masters u Monte Karlu, Masters u Rimu, Teniserke, Turniri, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.