05/02/17 - 17:55h

Vinter kup (u14, u16): Srpske reprezentacije bez finala

 


Od 3. do 5. februara igran je Vinter kup, nezvanično prvenstvo Evrope, u konkurenciji do 14 i 16 godina.


Reprezentacije Srbije (izvor: facebook)

Za razliku od dečaka do 12 godina koji su se prošle nedelje plasirali u finale ovog kupa, devojčice i dečaci u konkurenciji do 16 godina, kao ni dečaci do 14 godina, nisu uspeli da prođu kvalifikaciona takmičenja.

Dečaci, 14 godina, Švedska

Za reprezentaciju naše zemlje u ovoj konkurenciji igrali su Hamad Međedović, Stefan Popović i Oliver Sabo Rac. Oni su se takmičili u Šveskoj, zajedno sa Hrvatskom, Češkom, Finskom, Letonijom, Norveškom, Španijom i domaćinima, Švedskom.

U prvoj rundi zabeležili su pobedu od 3:0 nad Letonijom, a u polufinalu ih je istim rezultatom savladala Španija. Trećeg dana takmičenja Srbija se sa Hrvatskom borila za treće mesto, ali su komšije slavile sa 2:1. Jedini bod za naš tim doneo je Oliver Sabo Rac koji je sa 6:0, 6:4 savladao Alena Bila.

U finalu ovog kvalifikacionog turnira reprezentacija Španije je pobedila Češku i ove dve ekipe plasirale su se na glavno takmičenje koje će se od 17. do 19. februara igrati u Rusiji.

Dečaci, 16 godina, Mađarska

Na kvalifikacionom turniru u Mađarskoj predstavljali su nas Kristian Juhas, Viktor Jović i Goran Životić.

U njihvoj grupi igrale su Hrvatska, Češka, Mađarska, Luksemburg, Poljska i Švedska. Naši teniseri su poraženi već na startu – Švedska je bila bolja sa 3:0.

Na glavni turnir, koji se od 17. do 19. februara igra u Francuskoj plasirali su se teniseri Češke, osvajači ovog kvalifikacionog takmičenja, i poraženi finalista Hrvatska.

Devojčice, 16 godina, Holandija

Mihaela Đaković, Elena Milovanović i Aleksandra Stanković činile su najuspešnije srpsku reprezentaciju na ovonedeljnom Vinter kupu. One su kvalifikacije završile kao treće u grupi, ali im je plasman na glavni turnir izmakao za samo jedan korak.

Bile su slobodne na startu, a u polufinalu su bez dobijenog meča izgubile od tima Velike Britanije. Meč za treće mesto igrale su protiv Belgije, a slavile su maksimalnim rezultatom – Aleksandra Stanković je sa 6:2, 6:4 savladala Linu Dulert, Mihaela Đaković je sa 6:1, 6:4 bila bolja od Kloe Ruete, a dubl Đaković/Milovanović je sa 6:2, 6:2 nadigrao Belgijanke De Šuter i Dulert.

Iz ove grupe na glavni turnir idu prvoplasirana Velika Britanija i Mađarska sa druge pozicije.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Stanković, Hamad Međedović, Mihaela Đaković, Oliver Sabo Rac, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Stefan Popović, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari