30/06/14 - 16:42h

Vimbldon: Kraj za Anu u trećem kolu

 

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u trećem kolu Vimbldona. Bolja od nje bila je nemačka teniserka Sabina Lisicki, koja je slavila sa 2:1 u setovima.

A. Ivanović461
S. Lisicki636
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Nakon dva dana, Ana Ivanović i Sabina Lisicki su konačno uspele da završe svoj meč trećeg kola Vimbldona. U subotu su počele sa velikim zakašnjenjem zbog kiše, pa je ubrzo nakon kraja prvog seta meč prekinut zbog mraka. Nedelja je bila slobodan dan, a i danas je meč zaustavljala kiša u Londonu.

Prvi set trajao je 47 minuta, a prvi gem bio je ubedljivo najduži u ovom delu meča. Odigrale su 13 poena, Ana je spasila dve brejk lopte, četiri puta su rezultat vraćale na 40:40, a na kraju ga je dobila naša teniserka i povela sa 1:0. Naredni gem na svoj servis Lisicki je osvojila za izjednačenje, a onda oduzela Ivanovićevoj servis za vođstvo od 2:1. Ana odmah vraća brejk i dolazi do novog poravnanja rezultata, 2:2. U sledećem gemu Nemica još jednom osvaja gem na servis Ivanovićeve, ali ovoga puta brejk čuva sve do kraja seta koji osvaja sa 6:4.

Pri rezultatu 1:1 u drugom delu meča, ovaj duel prekinut je zbog mraka. Na teren su se vratile posle dana pauze, a već u trećem gemu ovog seta, Ana se suočila sa brejk loptom Lisicki. Uspela je da je spasi, a onda napravila brejk za vođstvo od 3:1. U naredna dva gema videli smo razmenu brejkova, a Ana je povela sa 4:2. Uz još jedan gem na svoj servis povećala je prednost na 5:2, a pri 40:40 u osmom gemu meč je prekinut zbog kiše. Kada su se vratile na teren Nemica je sevirala za ostanak u setu, što joj je i pošlo za rukom, ali samo još jedan gem. Pri rezultatu 5:3 Ana je servirala za izjednačenje u setovima i iskoristila prvu set loptu.

Kao što je Ani prijala pauza zbog mraka, Sabini je dobro došao ovaj prekid zbog kiše. Nemica je uz brejk prednosti lako došla do 3:0, a onda je Ivanovićeva uspela da se upiše na semafor prvi put u ovom setu. Smanjila je vođstvo Lisicki na 3:1, ali do kraja seta više ništa nije mogla da uradi. Nemica je ovaj deo meča dobila sa 6:1 i slavila sa 2:1 u setovima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Grend Slem, Sabina Lisicki, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon, Vimbldon 2014


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.