20/07/14 - 10:54h

Viktor dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Gštadu, u prvom kolu protiv Dominika Tima!

 

Konačno lepe vesti stižu za Viktora Troickog. Organizatori turnira u švajcarskom Gštadu dodeli su pozivnicu srpskom teniseru za učešće na turniru, pa će Viktor u ponedeljak, posle kazne od godinu dana, odigrati svoj prvi meč na ATP turu.

viktor-nenad-rolan-garos-reu

Beograđanin, koji je napunio 28 godina, trenutno je na 842. mestu ATP liste, jer su mu ostali uračunati samo bodovi koje je osvojio u Umagu prošle godine.

Ukoliko, pak ne zabeleži nijednu pobedu u Gštadu, i bodovi osvojeni u Umagu će se izbrisati, pa će tako srpski teniser ispasti sa ATP rang liste.

Rival Viktora Troickog u prvoj rundi, biće talentovani mladi Austrijanac Dominik Tim. Tim trenutno zauzima 55. mesto na listi, što mu je i ranking karijere, a ima samo 21 godinu.

U ovo vreme prošle godine Tim je i dalje uglavnom igrao fjučerse i čelindžere, tako da on i Viktor nisu imali prilike da se sastanu, jer nisu ni igrali na istom nivou.

Mladi Austrijanac je od tada ostvario značajan igrački i rezultatski napredak, dok je sa druge strane, Troicki bio pod suspenzijom, pa se čini da je teško predvideti ishod ovog duela.

Spada u grupu mladih tenisera koji se probijaju na ATP turu. Podjednako je dobar i sa bekhend i sa forhend strane i neretko uspeva da pronađe neverovatne uglove svojim udarcima.

Smatra se za jednog od najtalentovanijih tenisera nove generacije, pa ostaje da Viktoru poželimo puno sreće u njegovom prvom meču i povratku na teren.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP Rang Lista, ATP trka, ATP u Gštadu, Prvo kolo, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.