23/01/13 - 09:29h

Vesna Dolonc dobila odobrenje ITF-a da igra za Fed kup reprezentaciju Srbije!

 

Teniserka koja je rođena u Rusiji, a od maja prošle godine igra pod zastavom Srbije, Vesna Dolonc juče je dobila dozvolu od Međunarodne teniske federacije da nastupa za Fed kup tim Srbije.

Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Ženska teniska reprezentacija Srbije od juče je potencijalno pojačana za još jednog člana – Vesnu Dolonc. Na osnovu priložene dokumentacije, juče je iz Međunarodne teniske federacije u Teniski savez Srbije stigao sertifikat koji dozvoljava Vesni Dolonc da neometano nastupa za Fed kup tim naše zemlje. Dolonc je rođena u Moskvi, ali poseduje državljanstvo Srbije, a do sada nije igrala ni za jednu reprezentaciju, pa ispunjava sve uslove da zaigra za tim naše zemlje već u prvom kolu ovog takmičenja, koje će naša reprezentacija u februaru igrati u Nišu protiv Slovačke.
Vesna je trenutno 120. teniserka sveta, a najbolji plasman u karijeri imala je pre dve godine kada je bila svetski broj 86. Na Australijan Openu prošla je kvalifikacija i ušla u glavni žreb kao četvrta predstavnica Srbije. Uspela je da dođe do drugog kola, a tamo je poražena od Marion Bartoli.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Fed kup, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.