25/08/19 - 11:30h

“Velika trojka” na sastanku Saveta, Đoković zadovoljan: Bilo je interesantno

 


Prvi sastanak Saveta igrača od kad su se priključili Rafael Nadal i Rodžer Federer održan je u subotu u Njujorku.Nada


Source: Justin Setterfield/Getty Images Europe

Federer i Nadal nisu bili zadovoljni radom Saveta na čijem je čelu Novak Đoković, pa su se uključili u čitavu priču nakon što su Savet napustili Džejmi Marej, Sergej Stahovski i Robin Hase.

– Njihov uticaj je već sjajan. Oni su legende ovog sporta, a kada se dva tako velika imena pridruže Savetu, onda to utiče i na ostatak ove organizacije, ali i na veću grupu tenisera, uopšteno govoreći, jer … i drugi postaju svesni da su ovakvi ljudi voljni da pomognu, da podrže, da učestvuju u diskusijama i nekim donošenjima odluka. – rekao je Đoković nakon radnog sastanka i dodao:

– Bilo je baš interesantno. Nikada se ranije nije dogodilo da u desetočlanom Savetu u isto vreme imate igrače koji zauzimaju pozicije 1, 2 i 3 na svetskoj listi. I, koliko mogu da čujem od svih ostalih članova, postoje samo pozitivni komentari zbog toga. Sve je prošlo dobro, njih dvojica su bila vrlo angažovana, pa se radujem daljoj saradnji sa njima.

Njihov susret trajao je manje od dva i po sata, znatno kraće u odnosu na prethodni. Sastanak uoči Vimbldona trajao se sedam sati.

– Nije baš onoliko trajao, zato je pomalo i bilo iznenađujuće. Poslednja dva sastanka su nam trajala šest, odnosno sedam sati, a minule večeri dva sata i 15 minuta. To je zato što je sve bilo jako dobro pripremljeno uoči samog sastanka. Nismo još prošli kroz sve zacrtane stvari, naravno, dešava se i to često, ali smo bar dobro pripremili sve pre samog zasedanja, tako da smo imali mnogo efikasniji sastanak. – istakao je Novak.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.