19/05/16 - 11:40h

‚‚Vavrinka je najbolji na šljaci”

 


Britanac Tim Henman smatra da Stan Vavrinka može da pruži najbolju igru na šljaci, ali Novaka Đokovića vidi kao prvog favorita za osvajanje trofeja na predstojećem Rolan Garosu.

zimbio.com

zimbio.com

Novak je delovao malo umorno na kraju Rima, ali generalno gledano, fenomenalni su njegova konstantnost i igra na najvećim turnirima. Samo pogledajte ATP listu, koliko je ubedljivo prvi. Ako je on trenutno ranjiv, kao što neki kažu, šta reći za ostale? Novak je favorit u Parizu, ali vrlo blizu su mu Marej, Nadal i Vavrinka. – kaže Henman.

Britanac veruje da će dolazak na Rolan Garos biti inspiracija prošlogodišnjem šampionu, Stanu Vavrinki.

Mislim da, kada je reč o šljaci, Vavrinka može da proizvede najviši nivo tenisa – kada je u ritmu, nemoguće je igrati sa njime zbog snage i brzine koju generiše i servisom i sa osnovne linije. Izazov za njega jeste konstantnost – primera radi, Đoković igra zaista dobro skoro sve vreme, dok je Vavrinka mnogo nekonstantniji. Ipak, uveren sam da će mu se probuditi pozitivne emocije kada dođe na turnir kao branilac titule.

Henman se osvrnuo i na Endija Mareja i njegovu formu u poslednje vreme.

Izgubio je 12 od poslednjih 13 mečeva sa Đokovićem, pa će mu pred Pariz dobro doći ta pobeda u Rimu. Mentalno je u poslednje vreme bolji, fokusiran je i veoma miran na terenu. Mislim da će mu Džejmi Delgado kao trener doneti potreban kontinuitet, radiće 40 sedmica godišnje sa njime, a uradio je sjajan posao sa Milerom. Stvari nisu išle naročito dobro sa Morezmo i pozitivno je što je zatvorio to poglavlje. Primetio sam da dobro servira u važnim poenima, a to je uvek odlična platforma za ostatak igre. Dobro se kreće i izbor udaraca mu je pravi, dopada mi se kako menja ritam – agresivan je na bekhendu, a forhendom koristi više spina kako bi se vratio u poene. Sve su to pozitivni znaci.

Nekada četvrti teniser sveta kaže da uprkos nešto lošijoj formi, Rafaela Nadala nikada ne bi otpisao na Rolan Garosu.

Standard na vrhu uvek je viši, to je realnost – ako stagniraš, znači da zaostaješ. Mislim da Nadal igra sjajno, ali i da je nivo igre na vrhu malo porastao. Takođe, mislim da rivali drugačije pristupaju mečevima sa njim – mnogo njih se naviklo da je Rafa nepobediv na šljaci, ali otkad je počeo da pokazuje znake ranjivosti, protivnici veruju da mogu da iznenade. Ipak, naravno da ga nikada ne bih otpisao na Rolan Garosu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Stanislas Vavrinka, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.