26/10/17 - 11:05h

Vavrinka i Norman prekinuli saradnju

 

Bivši švedski teniser Magnus Norman više nije trener Švajcarca Stana Vavrinke, a kao razlog navodi se želja Šveđanina da više vremena provodi sa porodicom.


zimbio.com

Završena je jedna od najsupešnijih saradnji u svetskom tenisu poslednjih nekoliko godina.

Od aprila 2013. godine Vavrinka je od 17. mesta na ATP listi došao do treće pozicije. Osvojio je tri grend slema, a do saradnje sa Normanom nije uspevao da prođe četvrtfinala na najvećim turnirima.

Poslednji turnir na kom su sarađivali jeste ovogodišnji Vimbldon, gde je Vavrinka praćen povredom kolena ispao već na startu. Nekadašnji drugi igrač sveta, Magnus Norman kaže da je do prekida saradnje došlo isključivo iz ličnih razloga.

– Posle mnogo razmišljanja, odlučio sam da svoju budućnost posvetim porodici. Pošto imam dvoje male dece kod kuće, sada je pravo vreme da budem sa njima. Nisam mogao da imam boljeg tenisera za saradnju i ovo je jedna od najtežih odluka koje sam morao da donesem. Počastvovan sam što sam radio sa Stanom, on je veliki teniser, a što je još važnije fantastična osoba. – rekao je Šveđanin.

Vavrinka je u saopštenju istakao koliko su mu značile godine rada sa Normanom.

– Želeo bih da se zahvalim Magnusu na sjajne četiri godine koje smo proveli zajedno. Uvek ću biti zahvalan na radu i vremenu koji je uložio u mene da bih napredovao i postao trostruki grend slem šampion. Nije bio samo deo mog tima, već i deo moje porodice. Za sada se fokusiram na oporavak, pa ću razmisliti o daljim koracima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Magnus Norman, Stanislas Vavrinka, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.