06/06/16 - 18:46h

Vajda: Ugrabljena možda i poslednja šansa!

 

Trener najboljeg tenisera sveta, Marian Vajda, imao je par zanimljivih odgovora nakon velikog uspeha Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

Foto: teraz.sk

Foto: teraz.sk

Slovački trener smatra da je Novak Đoković u rangu Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali da će “odluka” o najboljem svih vremena morati još malo da sačeka.

Vajda je opisao jučerašnji Đokovićev trijumf na Rolan Garosu kao “najslađi”, ocenivši za “Sports360” da je samo osvajanje titule u Parizu samo po sebi veći uspeh od činjenice da je Srbin sada aktuelni šampion na sva četiri grend slema, što se nije desilo još od 1969, kada je to učinio Rod Lejver.

Mnogo je vremena prošlo od tog Lejverovog podviga do danas, kada je Novak učinio isto. Ali osvajanje Rolan Garosa je samo po sebi “slađe” od tog rekorda, jer je on na to čekao 10 godina. Napunio je 29, a u tim godinama i nervi polako počinju da popuštaju – rekao je Vajda, koji je član Novakovog tima od 2006. godine.

Možda je ovo bila njegova poslednja prilika da osvoji Rolan Garos. Pre pariskog, osvojio je 11 grend slemova, ali nikada ovaj, pa je, za mene, jučerašnji trijumf najdražidodao je Slovak.

Novak sada zaostaje samo dva grend slema za Nadalom i pet za Federerom. Ukoliko nastavi sa ovakvim nastupima, realno je verovati da će nadmašiti obojicu.

Nema dileme da je Novak sada jednako značajan kao i oni u teniskoj istoriji, jedan od najboljih ikada. Teško je reći da je i najbolji, ali je činjenica da se približava Nadalu i Federeru po broju najvećih trofeja. Definitivno je jedan od najvoljih svih vremena, i tako će biti tretiran ubuduće.

Da li je brojka od 17 trofeja Federera u Novakovoj glavi?

Teško je reći. Osvajanje Rolan Garosa je veoma specijalan trenutak za sve nas, a videćemo šta će se desiti u budućnosti. Đoković je trenutno najbolji teniser sveta, a ova titula će mu još više dati na samopouzdanju. Ne znam da li razmišlja o Rodžerovih 17. Sada je osvojio 12, i vreme je da uživa u tom uspehu – konstatovao je slovački stručnjak.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.