19/10/15 - 17:59h

Vajda: Bernard Tomić mi je prišao i govorio kako da ga pobedim?

 

Mnogi već godinama na ATP turu govore da Novak Đoković deluje nepobedivo kada igra na svom nivou, a takvu potvrdu dao je i Novakov dugogodišnji trener Marijan Vajda, rekavši da mu je na turniru u Šangaju, nakon meča sa Novakom prišao Bernard Tomić i pitao ga kako da pobedi Srbina.

Novak i Vajda

Novak i Vajda

Na turnirima u Kini delovalo je da nijedan teniser Novaku ne može da oduzme ni jedan seta, a kamoli nešto više od toga, te da igrači sa druge strane mreže nemaju odgovor za Đokovićev briljantan tenis, a Marijan Vajda se slaže da je Nole bio na vrhuncu u Pekingu i Šangaju.

„U ove poslednje dve nedelje je prikazao neverovatnu dominaciju. Opušteniji je nego ikada. To je sve posledica osvajanja titule na US openu. Sada u potpunosti to koristi, ali i uspeva da ostane ekstremno koncentrisan“, rekao je Vajda.

Mnogi već godinama govore da Novak Đoković deluje nepobedivo kada igra na svom nivou.

„Bernard Tomić mi je prišao i govorio o tome posle poraza u petak. Rekao mi je: ’Kako da ga pobedim? Reci mi! Ne znam čak ni kako da igram protiv njega, previše je teško.’ Mislim da jedino njegovi protivnici shvataju koliko on prostora na terenu pokriva. On sve vraća nazad“, izneo je Marijan zanimljivu anegdotu iz Šangaja.

Slovak ističe da njegovi rivali moraju mnogo da rizikuju zbog načina na koji Novak igra i sve vraća, a da onda tako gube ritam i meč.

„Upravo tako. Oni osećaju da moraju da odigraju nešto što ne mogu kako bi mu parirali. Ne mogu protiv njega da pronađu ritam. Dobar primer toga smo videli u meču protiv Endija Mareja u polufinalu, što je bio Novakov najbolji meč na Mastersu u Šangaju.“

Na kraju je Marijan Vajda malo i zaplašio ostale tenisere na ATP turu istakavši da Novak može i dalje da napreduje u svim aspektima svoje igre.

„U ovom trenutku on igra svoj najbolji tenis. Ali, može da se popravi u svim poljima. On želi da napreduje. Radimo svakog dana na detaljima. Neophodno je biti kreativan, čak i na tom nivou. Novak mnogo traži od sebe, izuzetno je zahtevan. To vidite na mečevima kada se žali što je servis od 215 kilometara na čas izbacio 2 centimetra u aut. To je neverovatno, zar ne?“

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 4

 
Milan October 20, 2015 Odgovori

Tenis nema granics a Nole je blizu nemoguceg !

 
Milan October 20, 2015 Odgovori

Tenis nema granica a Nole je blizu nemoguceg !

 
Dane October 20, 2015 Odgovori

Samo jos ljubomornim francuzima LORAN GAROS OSVOJI JEDNOM nadamo se iduce godine dace uspeti..!

 
Milena October 21, 2015 Odgovori

Nole je car i niko mu nije ni za mali prst.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.