29/08/13 - 08:30h

US Open: Kvitova bolja od Bojane

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je nastup na poslednjem Gren slemu sezone US openu u drugom kolu. Bolja od nje bila je Čehinja Petra Kvitova, sa 2:0 u setovima.

B. Jovanovski24
P. Kvitova66
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana je duel protiv Kvitove počela sasvim solidno. Dobila je prvi gem, a zatim je u drugom imala brejk šansu za 2:0. Nije uspela da je iskoristi, pa je Kvitova već u sledećem gemu napravila brejk bez izgubljenog poena. Razlika u kvalitetu je bila vidljiva, pa je nekadašnja šampionka Vimbldona u nastavku prvog seta napravila još jedan brejk. Uspela je srpska teniserka da dobije svoj servis gem i smanji na 5:2, ali to je bilo sve od nje u prvom setu – 6:2 za Kvitovu.

Čehinja je očigledno bila preveliki zalogaj za srpsku teniserku, pa je već na startu drugog seta napravila još jedan brejk. Bojana nije uspevala da se na pravi način suprotstavi rivalki, dosta je grešila i u petom gemu ponovo je izgubila svoj servis. Delovalo je da će Kvitova brzo privesti meč kraju, povela je sa 5:1, ali Bojana je tada zaigrala na ‘sve ili ništa’, dobila je tri vezana gema (vratila jedan brejk) i naterala rivalku da ponovo servira za pobedu. Srpska teniserka međutim nije napravila potpuni preokret pa je Čehinja posle 57 minuta prošla u treću rundu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Jovanovski, Grend Slem, Teniserke, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.