21/02/14 - 19:04h

TSS-u 77 miliona dinara

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić potpisali su ugovor o finansiranju redovnih programa TSS. Ove godine je ministarstvo omladine i sporta za programe TSS namenilo 77 miliona dinara, što je deset odsto više nego prethodne, a najveći deo novca namenjen je mladim teniserima.

Udovicic, Vranes, Obradovic, Orlandic

Udovicic, Vranes, Obradovic, Orlandic

Potpuno je jasno šta tenis u poslednjih nekoliko godina znači za našu zemlju. Naši teniseri su najbolji ambasadori Srbije u svetu, koji promovišu prave vrednosti naše zemlje i srpskog sporta. – rekao je Udovičić prilikom potpisivanja ugovora u Palati Srbija.

Novac koji je Ministarstvo obezbedilo za finansiranje Teniskog saveza namenjen je, izmedju ostalog, organizaciji mečeva Dejvis i Fed kupa u kojima će Srbija biti domaćin, za pripreme sportista i nastupe na juniorskim i pojedinačnim prvenstvima Evrope, kao i za pripreme perspektivnih juniora u Nacionalnom trening centru.

Trudimo se da prepoznamo njihove kvalitete u najranijem periodu, i da se oni kroz ulaganje i rad razviju do vrhunskih profesionalnih igrača. U nedavnom nastupu u Dejvis kupu protiv reprezentacije Švajcarske upravo nam je podmladak srpskog tenisa pokazao kako se bori za svoju zemlju i koliki je potencijal koji u sebi nose. – dodao je Udovičić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniski savez Srbije, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.