26/07/13 - 14:47h

TSS: Nadamo se da će žalba biti uvažena

 

Povodom slučaja Viktora Troickog, Teniski savez Srbije izdao je zvanično saopštenje u kome se navodi da je došlo do greške, i da se nadaju da će žalba našeg tenisera biti uvažena, te da će kazna biti smanjena ili ukinuta.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Saopštenje TSS-a prenosimo vam u celosti.

Teniski savez Srbije je upoznat sa situacijom koja se desila na turniru u Monte Karlu 2013. i sa velikom pažnjom i odgovornošću, kako prema našem reprezentativcu Viktoru Troickom tako i ITF-u i WADI, sačekaće okončanje ovog procesa.

Pošto je pravilima predviđena mogućnost žalbe sudu za sportsku arbitražu u Lozani, sigurni smo da će Viktor podneti žalbu u zakonski predviđenom roku.

Verujemo da naš reprezentativac, zbog stanja u kom je bio posle meča, velikog umora i opšte iscrpljenosti, nije potpuno razumeo uputstva predstavnika antidoping agencije, te sam sebe doveo u zabludu da može test da uradi sledećeg dana (što je Viktor i uradio). Nadamo se da će se u žalbenom postupku uvažiti Viktorovi razlozi, te da će kazna biti ukinuta ili smanjena.

Iz razloga štu su oba testa, kako urina tako i krvi bila negativna, smatramo da se radi o velikom nesporazumu koji je doveo do ove neželjene situacije, a nikako iz Viktorove želje da se bilo šta prikrije ili sakrije. Takođe želimo da napomenemo da je i pre ovoga Viktor uradio veliki broj testova urina i krvi i da nikada nije bilo ni najmanjeg problema.

Teniski savez Srbije će i dalje voditi borbu protiv dopinga na svim nivoima u Srbiji i podržavaće sve akcije ADAS i WADE.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Teniski savez Srbije, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.