30/10/14 - 13:50h

TSS demantuje: Još uvek nije odlučeno da će se Dejvis kup igrati u Kraljevu!

 

U medijima se juče pojavila vest da će se prvo kolo Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igrati u Kraljevu. Iz Teniskog saveza Srbije demantuju ovu vest, i naglašavaju da je Kraljevo jedan od gradova kandidata.

Tenis

Tenis

Saopštenje Teniskog saveza prenosimo vam u celosti:

Posle izvlačenja žreba za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa ( Srbija – Hrvatska, 6-8 mart, 2015) Teniski savez Srbije dobio je ponudu tri grada koji su ponudili da budu domaćini ovog sportskog događaja. U Nišu i Novom Sadu do sada je igran Dejvis kup, pa je delegacija TSS na čelu sa Bogdanom Obradovićem, selektorom reprezentacije, u sredu 29.oktobra 2014. posetila Kraljevo, grad koji je takođe ponudio gostoprimstvo, kako bi se upoznali sa svim ponuđenim uslovima, kapacitetom hale i hotelskim smeštajem, takođe i upoznali domaćine sa veoma preciznim uslovima ITF kada je organizacija ovakvog događaja u pitanju.
Utvrđeno je da grad Kraljevo sa svojim kapacitetima ispunjava uslove da bude grad domaćin našim najboljim teniserima, ali je to tek prvi, svakako neophodan, ali još nedovoljan uslov da se donese konačna odluka. Posle ove posete Kraljevo i sportski objekat će posetiti tehničko-stručna služba TSS, pa tek posle njihovog preciznog izveštaja prema ITF u Kraljevo će stići i komisija Međunarodne teniske federacije, kako bi se načinio kompletan izveštaj.
Tek na osnovu svih ovih izveštaja i dokumenata Upravni Odbor TSS će doneti konačnu odluku o gradu domaćinu meča prvog kola Dejvis kupa. Dakle, informacija u delu medija da je već donešena odluka da je Kraljevo domaćin ne odgovara istini i prenesena je proizvoljno. Treba istaći da se selektor Obradović veoma pohvalno izrazio o kandidaturi Kraljeva, podržao ideju da meč treba igrati u mestu koje ima veoma bogatu sportsku istoriju i publiku kakvu malo koji grad ima. Takođe je pomenuo da se u razgovoru sa Novakom Đokovićem složio da nam je za meč protiv Hrvatske publika veoma važan faktor, pa je samim tim Kraljevo u prvom planu, ali dok inspekcije ITF ne završe svoj deo posla odluka ne može da bude donešena.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Srbija - Hrvatska, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.