20/06/14 - 19:08h

TSS: Dejan Vraneš razrešen dužnosti selektora Fed kup reprezentacije!

 

Juče je na elektronskoj sednici Teniskog saveza Srbije jednoglasno, sa jednim uzdržanim, odlučeno da se selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš razreši dužnosti. Saopštenje TSS-a prenosimo vam u celosti.

Fed kup tim Srbije

Fed kup tim Srbije

Upravni odbor Teniskog saveza Srbije je na elektronskoj sednici zaključenoj dana 19.06.2014. jednoglasno usvojio odluku (uz jedan uzdržan glas) da se selektor Fed kup reprezentacije Srbije, Dejan Vraneš, razreši dužnosti.

Na istoj elektronskoj sednici apsolutnom većinom usvojen je predlog završnog računa za 2013. godinu, a takođe su usvojene sve ostale tačke dnevnog reda koje su bile vezane za izveštaje odbora (trenerskog, takmičarskog, sudijskog, stručnog i veteranskog)

Usvojen je finansijski izveštaj o troškovima organizacije Fed kup meča Rumunija – Srbija, kao i odluka o dodeljivanju bespovratne pomoći teniskom klubu Topličanin iz Prokuplja, u iznosu od 500.000 dinara iz sredstava budžeta TSS, a u svrhu otklanjanja štete – posledica poplave iz aprila meseca 2014. godine.

Obrazloženje Upravnog odbora o odluci da se selektor Dejan Vraneš razreši dužnosti kapitena Fed kup reprezentacije je sledeće:

Na osnovu svih izveštaja o rezultatima Fed kup tima u protekle dve godine, a pre svega zbog činjenice da je nakon izuzetnih uspeha i plasmana u finale Svetske grupe, naša ekipa od tada pretrpela pet uzastopnih poraza, kao i da je usled tih poraza Srbija prvo ispala u B grupu, zatim, godinu dana kasnije, u Evro Afričku zonu, nedvosmileno se nametnuo zaključak da su promene nužne.

UO TSS je zauzeo stav da je, u cilju postizanja boljih rezultata i vraćanja naše Fed kup reprezentacije na mesto koje joj pripada, neophodna promena na mestu selektora – kapitena.

Imajući u vidu zaključak sa poslednje sednice Stručnog odbora, gde je ovaj organ u pismenoj formi potvrdio da su rezultati Fed kup ekipe veoma loši i neprimereni potencijalu igrača koje Srbija ima, UO TSS je doneo jedinu moguću odluku- razrešava se funkcije selektora – kapitena Dejan Vraneš. U istoj odluci se nalaze nadležnim službama Teniskog saveza Srbije da pokrenu postupak za izbor novog selektora, da se odredi stručna komisija koja će unapred ustanoviti sve relevantne kriterijume i uslove za buduće kandidate.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejan Vraneš, Fed kup, Selektor, Teniski savez Srbije, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.