25/07/13 - 22:46h

Troicki suspendovan na 18 meseci!!!

 

Veliki udarac za srpskog tenisera! Naime, Viktor Troicki je na turniru u Monte Karlu odbio da da uzorak krvi nakog jednog meča. Posledica toga je kazna Međunarodne teniske organizacije (ITF) od 18 meseci!

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Reklo bi se skandal, ali sa druge strane i nepromišljenost našeg tenisera! Sa jedne strane ćemo stati u odbranu našeg tenisera da je kazna možda i prestroga, ali sa druge logičan ishod je suspenzija. Nije odbio da preda uzorak urina, ali je zato odbio da preda uzorak krvi jer se u tom trenutku osećao loše.

Navodno je dobio uverenje od ljudi iz ITF-a da to neće biti problem ukoliko to sada ne učini, ali je to ili samo glasina ili obećanje koje nije ispunjeno.

Na osnovu člana dva, stav tri Teniskog antidoping programa (odbijanje ili nepodnošenje traženog uzorka bez ubedljivog objašnjenja) komisija je donela ovu kaznu. Tako će Viktor na teren izaći tek 24. januara 2015. godine, a uz to mu mogu biti oduzeti bodovi iz Monte Karla kao i novčana nagrada koju je dobio zahvaljujući svom plasmanu na istom

Takođe je ovo veliki udarac za tenisku reprezentaciju Srbije! Očekuje nas polufinale sa Kanadom i bez Trocikog će biti malo teže doći do pobede sem ako Janko uskoro vrati svoju staru prepoznatljivu formu.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.