16/07/14 - 14:34h

Troicki startuje sa 842. mesta ATP liste

 

Nakon isteka jednogodišnje suspenzije, našeg tenisera Viktora Troickog čeka veliki posao. Kako je sam u nekoliko puta isticao, povratak na teren za njega će predstavljati početak od nule. Razlog za to je što je Troicki u trenutku kada mu je Međunarodna teniska federacija odredila suspenziju bio 53. igrač na ATP listi, dok u ovom trenutku naš igrač zauzima 842. mesto pomenute liste. Sem lošeg renkinga, Troicki je izgubio i praktično sve bodove koje je osvajao proteklih godina, jer u ovom trenutku ima tek 20 ATP bodova.

Viktor Troicki

Viktor se na teren vraća u Umagu, u Hrvatkoj i to sledeće nedelje. Troicki je dobio posebnu pozivnicu organizatora, što ne treba da čudi s obzirom da je naš teniser bio redovan učesnik turnira u ovom primorskom gradiću na Istri. I upravo je u Umagu Troicki odigrao poslednji zvanični meč i to prošle godine, kada je u drugom kolu izgubio od Španca Tomija Robreda.

Turnir u Umagu biće i najkvalitetniji turnir na kome će Troicki igrati u narednom periodu. Zbog lošeg renkinga naš teniser će biti primoran da igra na čilindžerima, koji će mu biti prilika da uz nove ATP bodove dođe na prag ATP turnira iz serija 250,500 i 1000.

Da podsetimo, Viktor Troicki je 2012. godine bio 12. igrač sveta, a cilj mu je da se ove godine vrati među prvih 100 profesionalnih tenisera.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP 500, ATP Rang Lista, ATP u Umagu, Rang Lista, Viktor Troicki


Komentari: 1

 
mileva July 16, 2014 Odgovori

Srećnooooooooo Vićooooooooooooo !!!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.