22/07/14 - 15:23h

Troicki: Nije im pošlo za rukom da me upropaste!

 

Srpski teniser Viktor Troicki pobedom se vratio tenisu nakon jednogodišnje suspenzije zbog kršenja antidoping pravila, ali je istakao da ne očekuje odmah blistave rezultate, posle jednog odigranog meča.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Troicki se na teren vratio na turniru u Gštadu, za koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora i na kojem je na startu pobedio Austrijanca Dominika Tima sa 7:6, 6:4.

Uvek ću nositi taj osećaj gorčine zbog suspenzije. ITF je pokušao da uništi moju karijeru, i nikad neću zaboraviti šta se desilo. Na sudu su me žestoko napali, želeli su da me ugase i potpuno upropaste. Ali, nadam se da ću im pokazati da u tome nisu uspeli“, istakao je Troicki.

U narednom kolu, Troickog očekuje prepreka u vidu Kazahstanca Andreja Golubjeva.

Ne očekujem bilo šta da se desi preko noći, niti vrhunske rezultate već sada. Biće i pritiska, to je sigurno, ali svestan sam da mi je ovo prvi turnir posle godinu dana. Ne znam kako će mi kasnije ići protiv rivala iz samog vrha, ali će mi verovatno trebati nekoliko mečeva ili par turnira pre nego što krenem da igram kako mogu“, rekao je Troicki.

Srpski teniser je u uvodnom meču imao problema sa prvim servisom, ali se ne opterećuje time, nego ide korak po korak.

Nije lako krenuti od nule. Nemam zaštićeni renking, niti bilo kakvu drugu pogodnost, što otežava celu situaciju. Ali, jednom sam već stigao do vrha, i verujem da mogu ponovo da uradim tako nešto“, poručio je Viktor Troicki.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andrej Golubev, ATP, ATP 250, ATP Rang Lista, ATP trka, ATP u Gštadu, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.