05/11/13 - 16:14h

Troicki na terenu tek u julu! Viktor: Ovo je kraj mojih snova

 

Sud za sportsku arbitražu smanjio je srpskom teniseru Viktoru Troickom suspenziju sa 18 na 12 meseci, što znači da će se Viktor vratiti na teren sledećeg jula.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Troicki je Sudu u Lozani uputio žalbu povodom suspenzije Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog kršenja antidoping pravila, ali ona nije do kraja usvojena, već je kazna samo smanjena.

Viktor Troicki je izdao saopštenje povodom ove odluke, rekavši da će suspenzija uticati na njegovu dalju karijeru.

Nadao sam se da će najteži period u mojoj karijeri i životu biti gotov, i stvarno sam verovao sudijama koje sam upoznao u Lozani. Imao sam osećaj da traže stvarnu istinu i da su je pronašli tokom saslušanja. Sada ova odluka predstavlja kraj mojih snova da budem vrhunski teniser, da stižem do finala na ATP turnirima i da se borim protiv najboljih na svetu. Radio sam ceo život za to, a onda mi je sve to oduzeto tokom jednog popodneva od doktora koga nisam ni poznavao. Što se tiče odluke Suda, mogu samo da kažem da su oni ljudi i da nisu imali hrabrosti da se suprotstave ITF-u i oslobode me optužbi, i tako njih stave u nezgodnu situaciju. Siguran sam da se zbog toga osećaju loše, ali na kraju, svi će oni, uključujući i doktorku Gorodilovu, sutra otići na posao, a ja neću. To je ono što ostaje od ovog slučaja. Hvala svima koji su me podržavali do sad, Janku, Novaku, mojoj porodici, mom timu i svakom ko iskreno veruje da sam nevin, neću im to zaboraviti. Hvala i novinarima takođe, nisam očekivao toliko podrške koliko sam dobio. Lako je pričati loše i praviti naslove o igraču koji je suspendova, vi to niste uradili. Nemam ideju šta sada da radim i gde da idem. Nadam se da ću nekako uspeti da se vratim. – navodi se u saopštenju srpskog tenisera.

Lošu vest prvi je nagovestio Janko Tipsarević, koji se oglasio na svom Tviter profilu: “SRAM VAS BILO!!!!!!SRAM VAS BILO BRE!!!!”, a selektor Dejvis kup reprezentacije, Bogdan Obradović izjavio je da je šokiran odlukom suda u Lozani.

Zaista sam šokiran odlukom. Ovo je uništavanje karijere jednog mladog sportiste, izuzetnog tenisera i veoma dobrog momka. Mislim da ničim to nije zaslužio, mnogi koji su napravili znatno veće prekršaje bili su pošteđeni. Skraćivane su im kazne, poslednji primer je Čilić, a Viktor nije ni koristio nedozvoljena sredstva. – rekao je selektor Obradović.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari: 6

 
Svetlana November 5, 2013 Odgovori

Sramota!!! Lepo su rekli i Janko i Obradović!!!

 
SNEZANA November 5, 2013 Odgovori

sramota , kriv a nevin , i to mi je neki sud , namestaljka

 
milan November 5, 2013 Odgovori

no coment

 
mileva November 5, 2013 Odgovori

Bruka i sramota

 
miodrag November 6, 2013 Odgovori

Vrati se Viktore , možeš ti to

 
predrag November 6, 2013 Odgovori

da si spanac,englez ili neki drugi ne bi bio kriv,ali nazalos ti si iz srbije..osetili su te brate i nemogu da podnesu dva jaka tenisera iz srbije..

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.