08/11/15 - 17:49h

Tri Pariza za tri prsta! (Analiza+video)

 


Čistka u 2 seta! Ni previše napora, a ni premalo! Lep tenis, čist. Kao trening. Bez previše adrenalina, bez muke i nerviranja. Bez nepoznatog ishoda. Sad je sve mirno. Bilo je mirno i pre meča. Za ostale igrače uvek važi rezignacija, rezignacija sa činjenicom da su naišli na prepreku koju je nemoguće prevazići, a nema nazad. I onda poraz boli.

Novak

E pa, dragi poštovaoci, ovo i neće biti neka novost, ali da vas podsetimo: Novak Đoković trijumfovao je u Parizu i odbranio krunu protiv Endija Mareja u dva seta: 6-2, 6-4. Ništa novo, ali svakako moderno! Danas je moderno reći Novak Đoković! To je brend. Neponovljiv. I nezaustavljiv! Jer protivnici najbolje znaju!

Prvi set

Furiozan start! Ovacije na samom početku. Servisi i sigurnost koju su imali obojica su bili vrlo uočljivi. Novaku se jako brzo ukazala prilika za brejk- trostruka! Odmah je realizovao gem u svoju korist i ujedno je bio na servisu. Brzo je poveo sa 3-1, a onda je usledela borba za naredni gem. Sjajno su igrali, zaista im se može samo odati priznanje. No, Marej je i pored šansi koje bi bljesnule pred Novakom uspeo da se izvuče ova put, odigrao je smireno i 3-2 je ipak bilo u nastavku. Nakon 4-2 za Srbina, javila se šansa za brejk ponovo. I opet je Novak bio na visini zadatka. 5-2 i već značajno ugrožen Marej. Ispostaviće se da je tako već u sledećem gemu koji je pripao Novaku, koji je time zabeležio i jedan set u plusu. No, nije se mogao nadati Novak da će do kraja biti sve tako lako.

Nole

Drugi set

Bilo je malo napetije u tom drugom setu, ako ništa, onda zbog približnosti rezultata. Brejk loptu je imao Novak već u prvom gemu, ali je nije realizovao tada. Onda je započeto završio u trećem gemu i prešao u vođstvo od 2-1. Ali kako to obično biva, nema tog igrača koji nema oscilacije u igri, nikada nije sve perfektno. Ali Novak i u svojoj nesavršenosti deluje savršeno. Marej je izborio 2-2, i u nastavku se nije dešavalo puno toga, barem ne u naredna 2 gema. A onda- presudan brejk! Novak vodi sa 4-3 i tu sve postaje kristalno jasno. Nema mesta za sumnju. Nema mesta za pitanja. Svi odgovori su tu. Sve nejasnoće su odavno objašnjene. To je Novak. To je dečak u telu odraslog čoveka i sportiste. Do kraja nije preostalo puno, i bez problema je Novak priveo meč kraju. Gem, set, meč lopta za Novaka Đokovića!

Nole

Malo li je Novače! Malo li je! Srbija je ponosna! Srbija te voli! Ma svet te voli!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Endi Marej, Masters, Masters u Parizu, Novak Djoković, Tenis Video, Teniseri, Vesti


Komentari: 5

 
Djordje November 8, 2015 Odgovori

Nije tacno da ga svet voli. Mnogi ga ne vole jer upravo dolazi iz ocrnjene zemlje Srbije. Da nije toga, Novak bi bio mnogo vise uzor i idol mladima nego sto je sada. Ali, to je krst koji svaki srbin nosi, pa tako i Novak. Ali, ko ih ….!

 
mišo November 8, 2015 Odgovori

da posebno ga jako vole u hrvazskoj …….pa tako on za njih je više hrvat nego srbin ,,a kad to ne prođr onda je crnogorac,,…jadnici….

 
Nebojša November 9, 2015 Odgovori

Vi ste dali odličnu analizu pregled meča. Samo bi dodao da bi zbog mladih u Srbiji trebalo stavljati akcenat u tekstovima o našem Noletu na trnovit put koji je prošao da bi došao do vrha. To je ujedno bio i jedini put. Hvala.

 
mirjana November 9, 2015 Odgovori

Hva.a vam na vako dobrom vzvijescu.Novak je zasluzeno prvak svijeta..volimo ga.

 
Husein Sohu November 9, 2015 Odgovori

Nerazumijem bas ovaj naslov….jer vec odavno nisam vidio da ih dize poslije pobjeda…
ali bez obzira koliko ga vole ili ne vole on je najbolji… i nadam se da ce poobarati sve rekorde…pogotovo Rogoreve..kojeg eto svi vole…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.