04/07/19 - 13:19h

Tipsarević: Povlačim crtu posle US Opena…

 


Srpski teniser Janko Tipsarević ostaje pri onome što je rekao – ukoliko bude morao da igra na čelendžerima naredne godine, povući će se iz tenisa.


Twitter

Tipsarević je u drugom kolu Vimbldona izgubio od Kevina Andersona, ali su mu bolovi pravili velike probleme i morao je da popije pet tableta. Stoji iza toga da će se povući na kraju godine ukoliko ne bude u najboljih 100.

– Pa napraviću crtu posle US Opena. I dalje važi to što sam rekao. Krivim sebe pomalo, od Rolan Garosa sam se mnogo posvetio toj ekspanziji Akademije, iako ćemo to raditi krajem 2019. i ulazeći u 2020. To je uvek taj začarani krug gde da bih bio najbolje spreman i da bi se nadmetao sa najboljima, onda moram na treninzima, koliko god da je to manje nego kad sam bio mlađi, da prolazim odeređene elemente i da mi bude teško. Da trčim, radim, da bih dobio Andersona u pet setova. A ja to ne mogu da radim na nivou zbog fizičkih problema koje imam. – rekao je on i dodao:

– U meč sam ušao bez ikakvog bola, ali se videlo da nisam fizički spreman i onda ne samo zbog toga, već i zbog proklete desne noge koju sam operisao sto puta, taj ožiljak je počeo jako da me boli sredinom drugog seta. Opet kao i protiv Dimitrova u Parizu, progutao sam apoteku, bilo mi je baš muka, došlo mi je da povraćam. Ali malo mi je i od toga muka da se stalno vadim, ali popio sam pet diklofenaka, juče jedan i danas četiri da bih mogao da igram. Nisam izgubio zbog toga, već što je bio bolji od mene. Posle US Opena crta, pa ćemo videti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari