08/01/12 - 18:58h

Tipsarević poražen u finalu Čenaja

 

Izuzetan meč finala turnira u Čenaju izmedju Tipsarevića i Raonića! Nažalost na kraju posle maratonskog meča koji je trajao preko 3 sata, pobednik je bio Kanadjanin. On je trijumfovao u 3 seta rezultatom 2:1 od kojih se svaki set odlučivao tek u taj-brejku.

J. Tipsarević766
M. Raonić677

Videlo se već u ovodnih par gemova da će ovaj meč potrajati. To je naravno radovalo gledaoce koji su prisustvovali ovom finalu. Bilo je i dosta atraktivnih poena kako sa osnovne linije, tako i na mreži, ali ovaj meč je obeležen asovima Raonića koje je na kraju sakupio čak 35!


Janko Tipsarević


Naš teniser je u prvom setu sačuvao prisebnost i u taj-brejku uspeo da bude bolji protivnik i povede 1:0 u setovima rezultatom 7:4.

Drugi i treći set su pripali nažalost Kanadjaninu. Tipsarević je davao sve od sebe i pokušavao da oduzme servis protivniku, ali mu to nije polazilo za rukom jer je Raonić servirao permanentno preko 200km/h, dok je drugi servis bivao tek po neki put ispod 190km/h. Pod ovakavim okolnostima je teško očekivati da bilo ko oduzme servis jednom takvom serveru.

Identični rezultati su bili i u drugom i trećem taj-brejku u korist Raonića- 7:4. Ovo je njegova druga ATP titula i po tome je dostigao Janka.

Pozitivno iz ovog meča je što smo mogli da vidimo Tipsarevića u zavidnoj formi i sigurno možemo očekivati dobar plasman na Australian Openu. Nismo sigurni da će Raonić moći da nastavi u sledećim mečevima sa ovakvim konstantnim asovima, ali smo skoro sigurni da su šanse da Janko ponovo naidje na ovakvog servera u Melburnu minimlane. Samim tim šanse za pobedu u predstojećim duelima će mu biti mnogo veće nego u ovom.

Uteha za Tipsarevića stigla je u dubl konkurenciji gde je u paru sa Paesom u finalu pobedio Izraelce Rama i Erliha sa 2:0 u setovima rezultatom 6:4, 6:4.

Neke poene iz ovog meča možete pogledati ovde:

Budite uz Tipsarevića i u Melburnu već od sledećeg vikenda kada ćete prenose mečeva moći da pratite na našoj stranici u direktnom prenosu.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Janko Tipsarevic, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.