09/02/22 - 11:29h

“Teren je mesto gde sam bio najsrećniji, sada moram da dam prioritet zdravlju”

 

Argentinac Huan Martin del Potro pamtiće meč u Buenos Ajresu.


To mu je bio prvi meč nakon dve i po godine, a vrlo je verovatno da se njime oprostio od tenisa.

– Uložio sam veliki napor u prethodne dve i po godine da se vratim. Nemam dovoljno snage da nastavim. – rekao je Delpo i nastavio:

– Morao sam da odlučim da li želim da nastavim da pokušavam i da izložim svoje zdravlje opasnosti ili da prestanem zbog svakodnevnog života. Zatvaram ovaj ciklus, previše sam patio. Moram da nogu dovedem u red jer mi je teško da živim ovako.

On je trebalo da igra i na turniru u Rio de Žaneiru, ali se to ipak neće desiti.

– Teniski teren je mesto gde sam bio najsrećniji. Sada moram da dam prioritet životu bez bolova. Tenis će biti po strani da bih poboljšao svoje zdravlje. Ako uspem da prevaziđen probleme sa kolenima, zbog svakodnevnog života, možda ću… Pokušaću da se vratim još jednom, nikad se ne zna.

Delpo je na terenu dočekan uz pesmu „Que Placer Verte Otra Vez“ (“Kako je zadovoljstvo videti te opet“).

Pred kraj meča zaplakao je, a publika ga je bodrila.

– Ono što sam večeras doživeo prevazišlo je sva moja očekivanja. Pamtiću to celog života, dao sam sve što sam imao i sada mogu da odem u miru, imamo ceo život ispred sebe. Zagrljaj sa majkom na kraju meča je jedan od najlepših trenutaka u životu. Nisam to mogao da uradim i sa ocem, zbog njegove smrti. Nadao sam se da će me oboje videti da se ponovo takmičim. Navijači su mi pružili podršku i to je najveća nagrada za kraj karijere. Srećan sam što sam odigrao još jedan meč. Nije lako. – zaključio je on.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Huan Martin Del Potro, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.