09/01/17 - 13:11h

TENISKE NADE(u12, u14): Dominacija Srba u Rusiji!

 

U prethodnoj nedelji u Rusiji su odigrana dva Tennis Europe turnira, a na oba su u finalima igrali sprski teniseri.


Pirogovskiy Winter Cup 2017 (u12)

Na terenima Teniskog kluba Pirogovskiy u istoimenom gradu do trujumfa je došao Branko Đurić (11).

Fantastični jedanaestogodišnjak osvojio je svoj drugi TEJT trofej za dve nedelje, pošto je prethodno slavio i na Belgrade Openu.

Branko je u finalu bio bolji od svog vršnjaka, domaćeg tenisera Amirkamze Nasridinova, sa 6:1, 4:6, 6:1.

Branko Djuric na pobednickom postolju, Izvor: facebook

Tokom celog turnira naš teniser je igrao odlično, a najveću dominaciju pokazao je u polufinalu, gde je prvog favorita Mikalaia Bankoua savladao sa ubedljivih 6:0, 6:0!

O1 Properties Christmas Cup 2017 (u14)

Trinaestogodišnji Hamad Međedović bio je postavljen za prvog nosioca na ovom takmičenju. Stigao je do finala, ali do trofeja u singlu nije uspeo da dođe.

Međedović je treći na Tennis Europe listi igrača do 14 godina, a u finalu je poražen od domaćeg tenisera Mikaila Gorokovog, petog nosioca na takmičenju. Rus je bio bolji sa 2:1 u setovima, 6:3, 4:6, 6:4.

Isti igrač bio je ‘koban’ i za drugog srpskog predstavnika, Matiju Janićijevića. Njega je eliminisao u trećoj rundi, sa 6:2, 6:3.

Medjedovic i Janicijevic (izvor: facebook.com)

Međedović je u paru sa Janićijevićem igrao i finale u dubl konkurenciji, ali srpski tim ni tu nije uspeo da se dokopa trofeja. U finalu su ih porazili Dzimistarišvili i Turiziani Alvarez.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Branko Đurić, Hamad Međedović, Matija Janićijević, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.