09/10/17 - 13:02h

TENISKE NADE (ITF): Srpska finala u Baru, tri trofeja za naše tenisere !

 


Na juniorskom ITF turniru u Baru srpski teniseri bili su najbolji u tri konkurencije, ženskom singlu i oba dubl nadmetanja.


Emilija Kojcic

Na terenima TK Mornar u Baru Jelena Kovač (15) je došla do svoje prve juniorske ITF titule, savladavši u finalu sunarodnicu Emiliju Kojčić sa 6:1, 6:4.

Prva nositeljka na ovom takmičenju pete kategorije bila je takođe naša tenisera Anđela Jocović (16). Međutim, poražena je već u drugom kolu singla. U konkurenciji dublova Anđela je osvojila trofej, a igrala je u paru sa Šeilom Glavaš iz Slovenije.

U konkurenciji dečaka najbolji rezultat ostvario je Lazar Milićević (15). Srpski teniser je došao do polufinala, poveo sa 1:0 u setovima, a onda sa 6:0 izgubio drugi deo susreta, posle čega je predao meč Filipu Džefu Planinseku iz Slovenije.

Sabit Šuntić (16) i Vanja Dobrnjac (16) igrali su u četvrtfinalu.

Vanja je u konkurenciji dublova osvojio trofej, a igrao je u paru sa Hrvatom Miletom Matićem. Njima su borbu za trofej pri 6:4, 5:2 meč predali Milićević i Šuntić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anđela Jocović, Emilija Kojčić, Jelena Kovač, Lazar Milićević, Sabit Šuntić, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vanja Dobrnjac, Vesti


Komentari