14/03/13 - 19:00h

Teniseri ne znaju pravila!

 

Ako ste mislili da teniseri znaju sva pravila sporta kojim se bave, varate se. Nekolicina njih nije znala da odgovori na pitanja o pravilima u tenisu, a među njima je i najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Većina njih nije znala da odgovri na pitanja vezana za dozvoljeno vreme između poena, lekarski tajm-aut… Džejmi Marej kaže da mu knjiga o pravilima tenisa stoji na polici i skuplja prašinu, a Majkl Rasel smatra da je previše obimna i da zbog toga igrači ostavljaju sudijama da procene šta je u pitanju.

Nedavno je ATP promenio politiku u pogledu primene dozvoljenog vremena između poena. Kada su Endija Mareja upitali šta misli o tome, on je izgleda bio neobavešten.

Možda bi trebalo da povećamo dozvoljeno vreme na 25 sekundi, kao na Grend slem turnirima, tako bi isto pravilo važilo na svim turnirima. – rekao je Škot.

Sve bi bilo u redu, da on nije potpuno promašio. Na Grend slem turnirima dozvoljeno vreme je 20 sekundi, a ATP je od nedavno počeo sa strožom politikom, i smanjio vreme na 25 sekudni!

Karolinu Voznjacki pitali su o zloupotrebi medicinskog tajm-auta.

Iskrena da budem, ne znam tačno kakva su pravila. Da li je dozvoljeno da imaš dva tretmana zbog dve povrede u toku jedne pauze? – odgovorila je Karo.

Andrea Petković se odlično snašla kada su je pitali o pauzama za toalet.

Nikada ih ne koristim. Šta imam obavim pre meča. – rekla je ona.

Ni najbolji teniser sveta Novak Đoković nije se proslavio. Nije znao odgovre na nekoliko pitanja, a onda dodao kratko – Uh, izgleda da nisam najbolje informisan.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Andrea Petković, Endi Marej, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.