11/05/15 - 16:34h

Sve više žalbi tenisera na sudije! (video)

 

U poslednje vreme sve više tenisera iz samog svetskog vrha ima ozbiljne pritužbe na rad ATP sudija. Naime, igrači smatraju da dosta greše i da u narednom periodu moraju da se poprave.

Rafa

Rafa

Poslednji u nizu tenisera koji su se žalili na sudije je Španac Felisijano Lopez. Španskom teniseru je sudija Karlos Bernardez oduzeo poen, a usledila je rasprava u kojoj je Lopez uputio čak i uvredljive reči deliocu pravde.

U startu nisam ni bio svestan da mi je oduzeo poen i bio sam iznenađen kada mi je rekao da pređem na drugu stranu jer mi je oduzet poen“, rekao je španski teniser, koji je svestan da je preterao, ali smatra i da pravila nisu ista za sve.

Lopez je pritom mislio na situaciju kada je Australijanac Nik Kirgios na takmičenju u Eštorilu protiv Alberta Ramosa Vinjolasa izbacio lopticu van terena u taj-brejku trećeg seta. Mladi australijski igrač nije kažnjen zbog nesportskog ponašanja, pošto sudija to navodno nije video. Ramos je protestovao kod sudije tražeći kaznu za Kirgiosa, ali bez uspeha.

Još jedan incident se dogodio i u duelu između Endija Mareja i Lukaša Rosola na turniru u Minhenu, kada je Čeh udario ramenom Britanca prilikom promene strana i ostao bez kazne.

Zamerke na rad sudija ima još jedan Španac Rafael Nadal. Rafa je čak optužio svog zemljaka Nikolasa Almagra da je u duelu drugog kola ATP turnira u Barseloni vršio pritisak na sudiju da mu izrekne kaznu.

Svi rade šta im je volja, ali nije korektno kada kolega sa druge strane mreže vrši pritisak na sudiju“, rekao je Nadal.

Španac u poslednje vreme često dobija kazne zbog prekoračenja vremena između poena, pa samim tim sve češće i ulazi u rasprave.

Sudije bi trebalo da se bolje pozicioniraju, u Eštorilu nisu donele pravu odluku, pravila treba da budu ista za sve, a ne samo za jednu osobu. Imam utisak da se sa druge strane mreže događaju mnogo gore stvari, a to svakako nije dobar primer za najmlađe“, istakao je Rafa.

Ostaje da se vidi da li će ove učestale žalbe tenisera uroditi plodom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP Rang Lista, ATP trka, ATP u Estorilu, ATP u Minhenu, Endi Marej, Nik Kirgios, Rafael Nadal, Rang Lista, Tenis Video, Teniseri, Turniri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.