19/04/16 - 18:12h

Štutgart: Furiozan start Kvitove

 


Petra Kvitova je pružila skoro savršenu partija u svom prvom meču na WTA turniru u Štutgartu.

Petra-Kvitova-img21080_668
Najbolja češka teniserka, Petra Kvitova, nije izgubila ni gem u prvom kolu takmičenja u Štutgartu. Njoj je bilo dovoljno 55 minuta da savlada Luisu Čiriko sa 6:0, 6:0, i tako zakaže duel sa Monikom Nikulesku. Ona je tako na najbolji način otpočela zvaničnu saradnju sa novim trenerom, Františekom Čermakom.

Peta teniserka sveta je ubeležila 29 vinera i 11 neiznuđenih grešaka.

Mađarica Timea Baboš je eliminisala domaću uzdanicu Sabine Lisicki sa 7:6 (4), 6:3. U drugom setu je delovalo da će Baboš lako završiti posao pošto je povela sa 5:1, ali je Nemica zapretila i stigla na 5:3, ali nije uspela da vrati i drugi brejk. Njena sledeća protivnica je treći nosioc, Špankinja Garbinje Muguruza.

Ta razliku od svoje zemljakinje, Ana Lena Fridsam je uspela da napreduje u sledeću rundu, i to pobedom nad Britankom Džoanom Kontom 6:3, 6:3.

Andrea Bek je savladala “laki luzera” Kamilu Đorđi sa 6:4, 6:2, dok je Laura Zigmund bila bolja od Pavličenkove sa 6:0, 7:5.

Od naših teniserki, u Štutgartu će nastupiti Ana Ivanović. Ona će danas od 18:30 igrati protiv Nemice Karine Vitheft, a direktan prenos možete pratiti na našem portalu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Petra Kvitova, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.