25/01/13 - 10:00h

Stivens: Teže mi je bilo sa Bojanom, nego sa Serenom

 

Devetnaestogodišnja američka teniserka Sloan Stivens sve nas je iznenadila na ovogodišnjem Australijan Openu kada je u četvrtfinalu savladala Serenu Vilijams. U meču pre tog Stivensova je porazila Bojanu Jovanovski, sa kojom joj je, kako kaže, bilo teže igrati nego sa Vilijamsovom.

Sloan Stivens

Sloan Stivens

Serena je u meču sa Sloan Stivens bila povređena, ali je uprkos povredi leđa bila odličan protivnik mlađoj sunarodnici.

Videlo se da je imala malo sporiji servis, ali to je Serena. I pod povredom, neverovatno pogađa, precizna je i bilo je teško igrati protiv nje. Bila sam nervozna kad sam došla u priliku da osvojim set. A kad sam videla da je Serena postala napeta, trudila sam se da ne obraćam pažnju – rekla je Stivens.

U osmini finala Bojana Jovanovski je pružala veliki otpor, a igra im je bila na sličnom novou. Uz uspone i padove sa obe strane, i malo više sreće na strani Amerikanke, ona je prošla u četvrtfinale. Nakon toga Stivens je izjavila da u mečeve sa iskusnijim teniserkama ulazi sa manjom dozom opterećenja nego sa vršnjakinjama.

Definitivno je teže igrati protiv Robsonove ili Jovanovski, koje su mi najbliže po godinama. Protiv njih osećam veći pritisak baš zbog toga, to nije slučaj kad igram sa Vesninom na primer. Protiv Bojane mi je bilo teže, nisam igrala najbolje, i imala sam dosta sreće – rekla je Amerikanka.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Australian Open 2013, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Sloan Stivens, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.