11/01/13 - 15:22h

Stefan Milićević dvoranski šampion Srbije u kategoriji do 16 godina!

 

Mladi teniser Crvene Zvezde Stefan Milićević osvojio je titulu dvoranskog šampiona Srbije u konkurenciji do 16 godina. On je u finalu savladao Milana Drinića, člana TK Elit iz Novog Sada rezultatom 6:7(4), 6:3, 6:3.

Milicevic i Drinic

Meč nije bio kvalitetan, što priznaju i finalisti. Ulog je bio preveliki, titula državnog prvaka i veliki pritisak nisu dozvolili momcima da pruže svoj maksimum.

Veliki ulog, velika želja mog protivnika, moj san da se domognem titule, sve je to uticalo da pružimo manje nego što možemo i moramo. Ali, tenis je takav sport. Kada želiš najbolje, kada hoćeš da pružiš svoj maksimum, krene sve u drugom pravcu. Ali, pobeda je pobeda, mnogo mi znači. Pa ja sam prvak Srbije. Prezadovoljan sam titulom, sada ću malo da se odmorim, par dana, a onda počinju pripreme za prvenstvo u starijoj kategoriji, do 18 godina. – rekao je Milićević. – Čekaju me jaki turniri u nastavku sezone i potrebni su mi jaki mečevi. Zato sam se i prijavio za ovu stariju konkurenciju. U svakom slučaju, titula osvojena ovde mnogo mi znači kada je u pitanju moje samopouzdanje. Titula je znak da mogu, uverio sam se.

Milan Drinić je dan pre finala odigrao dva meča, a oba su trajala po tri sata. U finalu ga je savladao umor, ali ne umanjuje zbog toga Stefanovu pobedu.

Nisam mogao da pronađem ni promil snage u finalu. Jednostavno, umor je bio prevelik i zato sam pružio slabiji otpor. Nije ovo izgovor, već činjenica, niti ovim želim da umanjim zasluženi uspeh pritivnika. Čestitam Stefanu na pobedi. Zaslužio je titulu, a ja ću čekati neku drugu priliku. Možda već za desetak dana kada počinje prvenstvo do 18 godina – rekao je Drinić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.