12/07/14 - 14:03h

”Šta bi se dešavalo da neko predloži da se Đokoviću oduzme srpsko državljanstvo zato što porez plaća u Monaku?”

 

Protiv vimbldonske pobednice, Čehinje Petre Kvitove povela se hajka, da joj se oduzme češko državljanstvo, jer se preselila u Monako i tamo plaća porez. U njenu odbranu stali su predsednik Češke Miloš Zeman i ministar finansija Andrej Babiš.

Petra Kvitova i Novak Djokovic

Petra Kvitova i Novak Djokovic

U hajku koja se prenela i u medije uključio se i poslanik Češke socijaldemokratske stranke Stanjislav Humpl koji se zalaže za to da se Česima koji se trajno presele u neku drugu zemlju oduzme državljanstvo.

Kvitovoj su da uspe pomogle pare čeških poreskih obveznika, a sada plaća porez drugoj zemlji. – rekao je Humpl i dodao da teniserka nije krila da se u Monako preselila zbog plaćanja manjeg poreza.

Iz agencije koja zastupa Kvitovu stiglo je obaveštenje da teniserka i njen tim prate šta se piše, ali da neće dozvoliti da to utiče na njihovo slavlje povodom titule osvojene na Vimbldonu.

Petra je prijavljena u Monaku već godinu dana, to nije palo sa neba i nije jedina među sportistima. Iskreno rečeno, želeo bih da budem malena muva negde na zidu u Beogradu da vidim i čujem šta bi se dešavalo kad bi neko tamo predložio da se iz istih razloga srpsko državljanstvo oduzme Novaku Đokoviću. – rekao je Karel Tejkal, potparol agencije koja zastupa Kvitovu.

Andrej Babiš, češki ministar finansija objasnio je da su pobrkali lončiće oni koji traže da se Kvitovoj oduzme državljanstvo, jer ne plaća porez u Češkoj.

Novac od pobeda oporezuje se po pravilu u onim zemljama gde se održava turnir. Petra Kvitova ne igra u Češkoj. Putuje po turnirima po celom svetu, gde joj pobede oporezuju. Za slavu Češke čini više od svih zajedno koji je sada kritikuju. – kazao je Babiš.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Petra Kvitova, Teniseri, Vesti


Komentari: 7

 
Mila July 12, 2014 Odgovori

razlika je u tome sto Novaku ova drzava nije dala ni dinar

 
vidoje July 12, 2014 Odgovori

Upravo baš tako šta je njemu dala ova država

 
Dannie July 12, 2014 Odgovori

Gluposti i samo gluposti, sto ne objavite nesto pametno?

 
Goran July 12, 2014 Odgovori

NOVAK JE TOLIKO UNAPREDIO SRBIJU, DA BI SRBIJA NJEMU TREBALO DA PLACA POREZ, STO NAS JE PREDSTAVIO
U SVETU KAO NORMALNE I PAMETNE LJUDE!

 
RAFAEL July 13, 2014 Odgovori

GORANE SVAKA TI CAST SVE JE TO ISTINA SAMO SLIJEPCI TO NEVIDE.NOVAK I JOS PAR SPORTASICA I SPORTASA DONESU VISE SRBIJI NEGO SVI POLITICARI I NJIHOVE TJELOHRANJITELI:

 
MilanNS July 24, 2014 Odgovori

aahahhahahahahhahahahaha gluplji naslov nisam procitao:D koliko ste nas popljackali mi narod treba drzavi da oduzmemo drzavljanstvo 😀 i da svakom od nas placate porez…

 
danijela September 8, 2014 Odgovori

Hahahah PA sta bi Srbija bez njega. Niko nebi znao da postojimo, PA politicari bi trebalo da placaju njemu porez zato sto promovise zemlju i pomaze kad god je to moguce.Sramota nikad im nije dosta,zavist na njegov kapital koji je bez pomoci drzave stekao.Sigurno su vec izracunali koliko bi to para bilo, pa im voda na ustima ide

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.