27/07/15 - 10:00h

Srpski trio na turnirima naredne nedelje (Pregled nedelje+video)

 


Očekuje nas još jedna uzbudljiva nedelja kada je u pitanju beli sport. Šest turnira se igra po planu. Vrlo neverovatno, brzo je prošlo vreme, ali već smo u drugoj polovini sezone.

Tennis Ball

Najpre ćemo se osvrnuti na mečeve koji nas očekuju u muškoj konkurenciji, a zatim ćemo obratiti pažnju i na ženska takmičenja. Svakako ćemo se podsetiti i ko su osvajači ovih turnira u prethodnoj sezoni. Pa da počnemo!

U Hamburgu, u Nemačkoj igraće se naredne nedelje turnir na kome neće biti srpskih predstavnika. Prošle sezone su veliko finale ovog turnira igrali Španac David Ferer i Leonardo Majer, argentinski teniser. Pobednik je u finalu bio Argentinac, a za pobedu je odigrao ukupno 3 seta, pa je rezultat bio 2-1. Dosta Španaca igraće ove godine u Hamburgu, uključujući i Rafu Nadala. Videćemo da li će Rafa da napravi neki značajniji skorak na ovom turniru. Svakako je jedan od najopasnijih protivnika.

ATP Hamburg: Story of the Tournament

U Atlanti, u SAD-u se igra još jedan turnir u muškoj konkurenciji. Kao i obično: Ko igra u Americi? Amerikanci. Ovim želimo reći da najveći broj učesnika ovog turnira zapravo igra pod američkom zastavom. Nema Srba u Atlanti. Osvajač ovog turnira je u prethodne dve godine bio Džon Izner. Prošle sezone on je u finalu savladao Dudija Selu, izraelskog tenisera sa 2-0 po setovima.

Atlanta 2014 Final Highlights Isner Sela

U Gštadu, u Švajcarskoj se igra turnir na kome će učestvovati Dušan Lajović koji se sastaje sa Kalvinom Hemerijom, francuskim teniserom. Prošlogodišnji finalisti turnira bili su Argentinac Huan Monako i Španac Pablo Anduhar Alba. Španac je rešio finalni meč u svoju korist rezultatom 2-0.

Gstaad 2014 Final Highlights Andujar Monaco

Sada prelazimo na ženski deo turnira! Naredni turnir je Nančan u Kini. Tamo se Jelena Janković sastaje sa japanskom teniserkom Riko Savajanagi. Na ovom čalendžeru je prošle godine slavila Kineskinja Šuai Peng i to protiv zemljakinje Liu sa 2-1 u setovima.

U Azerbejdžanu ćemo u Bakuu gledati Bojanu Jovanovski. Ona će igrati sa Čehinjom Andreom Hlavačkovom. Protekle dve sezonu u Azerbejdžanu je trijumfovala Elina Svitolina, ukrajinska teniserka. Prošle godine je u finalu pobedila baš našu Bojanu Jovanovski. Bojana, više sreće ove godine!

U Florianopolisu, brazilskom gradu igraće se turnir ali bez srpskih učesnica. Klara Koukalova, češka teniserka je osvojila ovaj turnir prošle godine. Ona se za titulu borila protiv Garbinje Muguruze Blanko i tako nakon tri seta završivši meč u svoju korist sa 2-1.

Kao što vidimo, u raznim delovima sveta igraće se tenis naredne nedelje. A vi ne brinite! Informacije o tenisu idalje ćete dobijati od nas! A nije tako daleko ni poslednji grend slem sezone US Open, koga nestrpljivo, sigurni smo, iščekujete. A dotad, pratite ostale aktuelnosti iz teniske branše!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP u Atlanti, ATP u Gštadu, ATP u Hamburgu, Bojana Jovanovski, David Ferer, Dušan Lajović, Džon Izner, Elina Svitolina, Jelena Janković, Rafael Nadal, Tenis Video, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.