05/08/13 - 16:30h

Srpske teniske nade: Tepavac polufinalista u Somboru, Kostićeva u Italiji

 

Mladi teniseri naše zemlje su izgleda odlučili da naprave pauzu i odmore se za predstojeće turnire. Nije mnogo njih igralo u nedelji iza nas, ali većina njih ostvarila je više nego sjajne rezultate.

Natalija Kostic

Natalija Kostic

Serbia F7 fjučers igrao se prošle nedelje u Somboru, a najbolji rezultat ostvario je devetnaestogodišnji Marko Tepavac koji je igrao polufinale. Strahinja Rakić (17) stigao je do drugog kola i osvojio svoj drugi ATP poen u karijeri, dok su Nebojša Perić (20), Uroš Petronijević (20) i Goran Marković (17) takmičenje završili u prvom kolu.

Natalija Kostić (19) bila je polufinalista turnira u Roveretu, Italiji. Naša teniserka izgubila je sa 6:2, 6:1 od domaće teniserke Martine Karegaro (21). Da je Italijanka zasluženo dobila ovaj meč govori i titula koju je nekoliko dana kasnije osvojila.

Dvadesetogodišnja Aleksandra Krunić, dugogodišnja uzdanica srpske Fed kup reprezentacije igrala je četvrtfinale turnira u Donjecku (75 000 USD). Naša teniserka poražena je sa 7:6, 6:4 od Timee Babos iz Mađarske, koja je kasnije igrala finale. Aleksandra je do četvrtfinala stigla i u dublu, zajedno sa Veronikom Kapšaj iz Ukrajine. Julija Bejgelzimer i Renata Voracova koje su ih porazile kasnije su osvojile titulu.

Dunja Stamenković (20) igrala je na turniru u turskom Izmiru (10 000 USD), ali nije uspela da prođe dalje od drugog kola. Bolja od nje bila je tri godine mlađa Anet Kontavit iz Estonije, koja je i kasnije u finalu došla do pobede.

Deset naših juniorki učestvovalo je na Slovenian Junior Openu. Najbolje je prošla Nina Marjanović (15), koja je takmičenje završila u trećem kolu. U drugoj rundi ispala je Bojana Petrović (16), a Katarina Kozarov (15), Milica Čubranović (16), Mila Popivoda (17), Iva Ivković (16), Jelena Lukić (16), Jovana Kenić (17), Isidora Pejović (16) i Milica Tešić (17) poražene su u svojim prvim mečevima u glavnom žrebu ovog turnira.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Goran Marković, Marko Tepavac, Natalija Kostić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Strahinja Rakić, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.