16/11/15 - 19:12h

Srpske teniske nade: Sjajni mladi teniseri!

 

Srpski teniseri i teniserke mlađi od dvadeset godina nastupali su širom planete u prethodnih nedelju dana, a dug je spisak onih koji su ostvarili odlične rezultate na turnirima.

Nikola Milojevic

Nikola Milojevic

Dvadesetogodišnji srpski teniser Nikola Milojević osvojio je titulu na ITF turniru u Tunisu, koji se igrao za nagradni fond od deset hiljada dolara. Milojević je bio postavljen za drugog nosioca, a u finalu je sa 2:1 u setovima savladao Francuza Antoana Hoanga.

Milan Drinić (18) i Dejan Antonić (20) igrali su polufinale dublova na fjučersu u Grčkoj (10 000 dolara). Njih dvojica su sa 2:0 poraženi od drugih nosilaca, koji su kasnije i osvojili titulu, domaćih tenisera Stefanosa Cicipasa i Konstantinosa Ekonomidisa. Drinić je učestvovao i u singl konkurenciji, gde je u prvoj rundi izgubio od Erika Džejmsa Džonsona, sedmog nosioca iz SAD-a, sa 2:0 u setovima.

Goran Marković (20) je na fjučersu u Turskoj došao do četvrtfinala, gde je sa 2:0 u setovima poražen od trećeg nosioca, Bosanca Tomislava Brkića. Marković je nastupao i u dublu, ali je u toj konkurenciji takmičenje završio već na startu turnira.

Na ITF turniru u Minsku koji se igrao za 25 hiljada dolara, Nina Stojanović (19) stigla je do četvrtfinala. Nina je u borbi za polufinale sa 2:1 u setovima izgubila od domaće teniserke Arine Sabalenke. Na ovom takmičenju nastupala je i osamnaestogodišnja Ivana Jorović, a ona je učešće završila u drugom kolu porazom od Veronike Kudermetove iz Rusije.

Bojana Marinković (19) i njena dubl partnerka na turniru u Grčkoj, Italijanka Debora Kieza, igrale su polufinale. Na korak od finala poražene su sa 2:0 u setovima, od Helen de Cezare i Vlade Ekšibarove. Bojana je u singlu izgubila u prvom kolu, isto kao i Nina Nikitović (17).

Devetnaestogodišnja Dejana Radanović je na ITF turniru u Maroku došla do četvrtfinala, gde je sa 2:0 u setovima izgubila od druge nositeljke, šest godina starije Austrijanke Melani Klafner.

Ostali rezultati:

Mešref, Kuvajt (10 000 dolara)
Drugo kolo:
Luka ILIĆ – Pol MONTEBAN 1:2 (7:6, 6:7, 0:6)

El Kantaoui, Tunis (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Jelena LUKIĆ – Leticija SARAZIN 1:2 (6:2, 4:6, 2:6)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Goran Markovic, Ivana Jorović, Luka Ilic, Milan Drinić, Nikola Milojević, Nina Stojanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.