16/11/15 - 19:12h

Srpske teniske nade: Sjajni mladi teniseri!

 


Srpski teniseri i teniserke mlađi od dvadeset godina nastupali su širom planete u prethodnih nedelju dana, a dug je spisak onih koji su ostvarili odlične rezultate na turnirima.

Nikola Milojevic

Nikola Milojevic

Dvadesetogodišnji srpski teniser Nikola Milojević osvojio je titulu na ITF turniru u Tunisu, koji se igrao za nagradni fond od deset hiljada dolara. Milojević je bio postavljen za drugog nosioca, a u finalu je sa 2:1 u setovima savladao Francuza Antoana Hoanga.

Milan Drinić (18) i Dejan Antonić (20) igrali su polufinale dublova na fjučersu u Grčkoj (10 000 dolara). Njih dvojica su sa 2:0 poraženi od drugih nosilaca, koji su kasnije i osvojili titulu, domaćih tenisera Stefanosa Cicipasa i Konstantinosa Ekonomidisa. Drinić je učestvovao i u singl konkurenciji, gde je u prvoj rundi izgubio od Erika Džejmsa Džonsona, sedmog nosioca iz SAD-a, sa 2:0 u setovima.

Goran Marković (20) je na fjučersu u Turskoj došao do četvrtfinala, gde je sa 2:0 u setovima poražen od trećeg nosioca, Bosanca Tomislava Brkića. Marković je nastupao i u dublu, ali je u toj konkurenciji takmičenje završio već na startu turnira.

Na ITF turniru u Minsku koji se igrao za 25 hiljada dolara, Nina Stojanović (19) stigla je do četvrtfinala. Nina je u borbi za polufinale sa 2:1 u setovima izgubila od domaće teniserke Arine Sabalenke. Na ovom takmičenju nastupala je i osamnaestogodišnja Ivana Jorović, a ona je učešće završila u drugom kolu porazom od Veronike Kudermetove iz Rusije.

Bojana Marinković (19) i njena dubl partnerka na turniru u Grčkoj, Italijanka Debora Kieza, igrale su polufinale. Na korak od finala poražene su sa 2:0 u setovima, od Helen de Cezare i Vlade Ekšibarove. Bojana je u singlu izgubila u prvom kolu, isto kao i Nina Nikitović (17).

Devetnaestogodišnja Dejana Radanović je na ITF turniru u Maroku došla do četvrtfinala, gde je sa 2:0 u setovima izgubila od druge nositeljke, šest godina starije Austrijanke Melani Klafner.

Ostali rezultati:

Mešref, Kuvajt (10 000 dolara)
Drugo kolo:
Luka ILIĆ – Pol MONTEBAN 1:2 (7:6, 6:7, 0:6)

El Kantaoui, Tunis (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Jelena LUKIĆ – Leticija SARAZIN 1:2 (6:2, 4:6, 2:6)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Goran Markovic, Ivana Jorović, Luka Ilic, Milan Drinić, Nikola Milojević, Nina Stojanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari