17/06/13 - 18:17h

Srpske teniske nade: Peđa Krstin igrao četvrtfinale u Bosni

 

U nedelji iza nas nije mnogo mladih tenisera igralo na turnirima. Ipak, dok su jedni odmarali od turnira, drugi su igrali, pa je najbolji rezultat ove nedelje ostvario osamnaestogodišnji Peđa Krstin. Nedelju je obeležio i Mocart Fjučers u Beogradu, a naši mladi teniseri se baš i nisu dobro pokazali pred domaćom publikom.

Pedja Krstin

Pedja Krstin

Na ITF Doboj Openu u Bosni i Hercegovini (10 000 USD) predstavljali su nas Peđa Krstin (18), Miki Janković (18), Goran Marković (17) i Marko Tepavac (19). Krstin je ostvario najbolji rezultat. On je uspeo da se plasira u četvrtfinale, gde je sa 6:3, 6:3 poražen od prvog nosioca, Čeha Romana Jebavija. Marko Tepavac igrao je drugo kolo, a taj meč je predao Francuzu Maksimu Forcinu, pri rezultatu 1:1 u setovima i 0:5 u trećem delu meča. Goran Marković i Miki Janković eliminisani su u prvom kolu. Markovića je izbacio Ljubomir Celebić iz Crne Gore, a Jankovića Peđa Krstin.

U prethodnoj nedelji održan je Mocart Fjučers u Beogradu, koji se igrao za nagradni fond od deset hiljada dolara. Srbija je od mlađih tenisera koje pratimo u okviru rubrike Srpske teniske nade imala četiri predstavnika. Petar Conkić (17), Slobodan Jevtić (20) i Petar Tomić (19) takmičenje su završili u prvom kolu, dok je Luka Ilić (18) poražen u drugoj rundi. Titulu je ipak osvojio naš teniser, 24-ogodišnji Miljan Zekić, koji je u finalu savladao sunarodnika Danila Petrovića (21).

OSTALI REZULTATI:

$10,000 Essen – Nemačka
Prvo kolo:
Natalija Kostić – Evgenija Paškova 3:6, 6:7

$10,000 Istanbul – Turska
Drugo kolo:
Dunja Stamenković – Daria Lebeševa 3:6, 4:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Goran Marković, Luka Ilić, Marko Tepavac, Miki Janković, Peđa Krstin, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.