10/11/15 - 18:08h

Srpske teniske nade: Ove nedelje dominirali dublovi

 

I ove nedelje mladi srpski teniseri pokušali su da se izbore za svoje ”mesto pod suncem”. Dok u singlu nisu ostvarili zapažene rezultate, nekoliko njih zabeležilo je uspeh u dubl konkurenciji.

Petar Conkic

Petar Conkic

Petar Conkić (19) i njegov osam godina stariji sunardonik Miljan Zekić igrali su četvrtfinale dublova na ITF turniru u Grčkoj (10 hiljada dolara). Bez izlaska na teren predali su meč Semjuelu Botvelu i Masajošiju Onou. Conkić je igrao i u singlu, gde je u prvom kolu izgubio od drugog nosioca, Aleksandra Lazova iz Bugarske.

Juniori

Šesnaestogodišnji Aleksa Lazarević u nedelji iza nas igrao je na juniorskom turniru treće kategorije u Francuskoj. Aleksa je u paru sa domaćim teniserom Ugom Gastonom stigao do polufinala, a taj duel predali su francuskoj kombinaciji Baks/Dusin. Srpski teniser je učestvovao i u singl konkurenciji, gde je poražen u drugoj rundi.

Na turniru druge kategorije u Izraelu predstavljao nas je Boris Butulija (16). On je u konkurenciji dublova igrao četvrtfinale, dok je u singlu poražen već u drugom kolu.

Ne tako dobar rezultat na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima imala je sedamnaestogodišnja Teodora Sabljarević. Ona je izgubila u drugom kolu singla, dok je u dublu ispala već na startu takmičenja.

Ostali rezultati:

Kazblanka, Maroko (25 000 dolara)
Prvo kolo:
Dejana RADANOVIĆ – Valentina IVAKNENKO 1:2 (7:5, 3:6, 4:6)

Antalija, Turska (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Goran MARKOVIĆ – Vadim ALEKSENKO 0:2 (2:6, 5:7)

El Kantaoui, Tunis (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Jelena LUKIĆ – Katarina HOBGARSKI 1:2 (6:1, 4:6, 0:6)

Heraklion, Grčka (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Bojana MARINKOVIĆ – Karolin ROMEO 1:2 (3:6, 6:1, 5:7)
Nina NIKITOVIĆ – Milana SPREMO predaja (0:6, 0:3)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Goran Marković, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.