10/11/15 - 18:08h

Srpske teniske nade: Ove nedelje dominirali dublovi

 


I ove nedelje mladi srpski teniseri pokušali su da se izbore za svoje ”mesto pod suncem”. Dok u singlu nisu ostvarili zapažene rezultate, nekoliko njih zabeležilo je uspeh u dubl konkurenciji.

Petar Conkic

Petar Conkic

Petar Conkić (19) i njegov osam godina stariji sunardonik Miljan Zekić igrali su četvrtfinale dublova na ITF turniru u Grčkoj (10 hiljada dolara). Bez izlaska na teren predali su meč Semjuelu Botvelu i Masajošiju Onou. Conkić je igrao i u singlu, gde je u prvom kolu izgubio od drugog nosioca, Aleksandra Lazova iz Bugarske.

Juniori

Šesnaestogodišnji Aleksa Lazarević u nedelji iza nas igrao je na juniorskom turniru treće kategorije u Francuskoj. Aleksa je u paru sa domaćim teniserom Ugom Gastonom stigao do polufinala, a taj duel predali su francuskoj kombinaciji Baks/Dusin. Srpski teniser je učestvovao i u singl konkurenciji, gde je poražen u drugoj rundi.

Na turniru druge kategorije u Izraelu predstavljao nas je Boris Butulija (16). On je u konkurenciji dublova igrao četvrtfinale, dok je u singlu poražen već u drugom kolu.

Ne tako dobar rezultat na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima imala je sedamnaestogodišnja Teodora Sabljarević. Ona je izgubila u drugom kolu singla, dok je u dublu ispala već na startu takmičenja.

Ostali rezultati:

Kazblanka, Maroko (25 000 dolara)
Prvo kolo:
Dejana RADANOVIĆ – Valentina IVAKNENKO 1:2 (7:5, 3:6, 4:6)

Antalija, Turska (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Goran MARKOVIĆ – Vadim ALEKSENKO 0:2 (2:6, 5:7)

El Kantaoui, Tunis (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Jelena LUKIĆ – Katarina HOBGARSKI 1:2 (6:1, 4:6, 0:6)

Heraklion, Grčka (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Bojana MARINKOVIĆ – Karolin ROMEO 1:2 (3:6, 6:1, 5:7)
Nina NIKITOVIĆ – Milana SPREMO predaja (0:6, 0:3)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Marinković, Dejana Radanović, Goran Marković, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari