29/03/16 - 22:18h

SRPSKE TENISKE NADE: Olga Danilović finalista u Španiji, Conkić u četvrtfinalu u Turskoj

 


Mladi teniseri Srbije imaju uspešnu nedelju iza sebe, a istakli su se Petar Conkić koji je igrao četvrtfinale na ITF turniru u Antaliji i juniorka Olga Danilović koja se borila za titulu u Španiji.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

Petar Conkić (19) igrao je na turniru u Antaliji (10 000 dolara) i stigao do četvrtfinala i u singlu i u dublu. U pojedinačnoj konkurenciji poražen je od 11 godina starijeg Holanđanina, sedmog nosioca, Džesija Huta Galunga.

U dublu je igrao sa Nemcem Kristijanom Hiršmilerom, a u četvrtfinalu su poraženi od drugih nosilaca Bosanca Tomislava Brkića i Džema Ilkela iz Turske.

Juniorka Olga Danilović (15) bila je sedmi nosilac na turniru druge kategorije u Španiji, a stigla je do finala. U borbi za titulu bolja od nje bila je prva nositeljka, Rebeka Masarova iz Švajcarske sa 6:1, 6:1. Na istom turniru Natalija Popović (16) stigla je do druge runde, a Jovana Vuković (16) izgubila je na startu takmičenja.

Na turniru za juniore pete kategorije na Malti Srbija je imala osmoro predstavnika, a najbolje rezultate ostvarili su Đuro Opačić (18), Bogdan Bajić (17) i Andrijana Stoilković (15) koji su stigli do trećeg kola. U drugoj rundi izgubila je Jana Bojović (16), a na startu takmičenja ispali su Aleksa Martinović (16), Stefan Živković (15) i Bodin Žarković (15).

U Italiji se igrao turnir druge kategorije, a Srbiju je predstavljalo troje takmičara. Marko Miladinović (15) ispao je u trećoj rundi, a Konstantin Kirovski (17) i Boris Butulija (17) u drugoj.

OSTALI REZULTATI

Heraklion, Grčka (10 000 dolara)
Drugo kolo:
Željko MILOVIĆ – Markus ERIKSON 3:6, 2:6

Antalija, Turska (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Mila POPIVODA – Ani VANGELOVA 1:6, 0:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Butulja, Jovana Vuković, Marko Miladinović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Đuro Opačić


Komentari