29/03/16 - 22:18h

SRPSKE TENISKE NADE: Olga Danilović finalista u Španiji, Conkić u četvrtfinalu u Turskoj

 

Mladi teniseri Srbije imaju uspešnu nedelju iza sebe, a istakli su se Petar Conkić koji je igrao četvrtfinale na ITF turniru u Antaliji i juniorka Olga Danilović koja se borila za titulu u Španiji.

Olga Danilovic

Olga Danilovic

Petar Conkić (19) igrao je na turniru u Antaliji (10 000 dolara) i stigao do četvrtfinala i u singlu i u dublu. U pojedinačnoj konkurenciji poražen je od 11 godina starijeg Holanđanina, sedmog nosioca, Džesija Huta Galunga.

U dublu je igrao sa Nemcem Kristijanom Hiršmilerom, a u četvrtfinalu su poraženi od drugih nosilaca Bosanca Tomislava Brkića i Džema Ilkela iz Turske.

Juniorka Olga Danilović (15) bila je sedmi nosilac na turniru druge kategorije u Španiji, a stigla je do finala. U borbi za titulu bolja od nje bila je prva nositeljka, Rebeka Masarova iz Švajcarske sa 6:1, 6:1. Na istom turniru Natalija Popović (16) stigla je do druge runde, a Jovana Vuković (16) izgubila je na startu takmičenja.

Na turniru za juniore pete kategorije na Malti Srbija je imala osmoro predstavnika, a najbolje rezultate ostvarili su Đuro Opačić (18), Bogdan Bajić (17) i Andrijana Stoilković (15) koji su stigli do trećeg kola. U drugoj rundi izgubila je Jana Bojović (16), a na startu takmičenja ispali su Aleksa Martinović (16), Stefan Živković (15) i Bodin Žarković (15).

U Italiji se igrao turnir druge kategorije, a Srbiju je predstavljalo troje takmičara. Marko Miladinović (15) ispao je u trećoj rundi, a Konstantin Kirovski (17) i Boris Butulija (17) u drugoj.

OSTALI REZULTATI

Heraklion, Grčka (10 000 dolara)
Drugo kolo:
Željko MILOVIĆ – Markus ERIKSON 3:6, 2:6

Antalija, Turska (10 000 dolara)
Prvo kolo:
Mila POPIVODA – Ani VANGELOVA 1:6, 0:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Butulja, Jovana Vuković, Marko Miladinović, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Đuro Opačić


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.