07/03/16 - 16:52h

SRPSKE TENISKE NADE: Markoviću polufinale u Antaliji, Kecmanović četvrtfinalista u SAD-u

 


U prethodnih nedelju dana najznačajnije rezultate, što se tiče tenisera do 20 godina, ostvarili su Goran Marković i Miomir Kecmanović. Marković je igrao polufinale dublova, a Kecmanović je sa samo 16 godina stigao do četvrtfinala ITF turnira.

Miomir Kecmanovic

Miomir Kecmanovic

Šesnaestogodišnji Miomir Kecmanović stigao je do četvrtfinala ITF turnira u SAD-u koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara. Miomira je u borbi za polufinale sa 2:1 u setovima savladao deset godina stariji Vil Spenser, trenutno 513. igrač sveta.

Goran Marković (20) učestvovao je na ITF turniru u Antaliji, gde je ostvario odličan rezultat u dublu. U paru sa američkim teniserom rumunskog porekla, Katalinom Gardom, stigao je do polufinala. Njih dvojica su poraženi od trećih nosilaca, domaćih tenisera Hajlaza i Agabiguna sa 6:2, 6:1.
Marković je učestvovao i u singlu, gde je izgubio u drugoj rundi, a Petar Conkić (19) takmičenje je završio na startu turnira.

U hrvatskom Rovinju održan je ITF turnir (10 000 dolara) koji je i u singlu i u dublu osvojio naš teniser Danilo Petrović (24). Od tenisera do 20 godina, kojima se bavimo u rubrici Srpske teniske nade, učestvovao je dvadesetogodišnji Luka Ilić. On je poražen u drugoj rundi, sa 2:0 od Italijana Andree Guerijerija.

OSTALI REZULTATI:

Hamamet, Tunis, 10 000 dolara
Prvo kolo:
TOMIĆ Tamara – RAMIREZ Miranda 0:2

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Goran Marković, Luka Ilić, Miomir Kecmanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari