07/03/16 - 16:52h

SRPSKE TENISKE NADE: Markoviću polufinale u Antaliji, Kecmanović četvrtfinalista u SAD-u

 

U prethodnih nedelju dana najznačajnije rezultate, što se tiče tenisera do 20 godina, ostvarili su Goran Marković i Miomir Kecmanović. Marković je igrao polufinale dublova, a Kecmanović je sa samo 16 godina stigao do četvrtfinala ITF turnira.

Miomir Kecmanovic

Miomir Kecmanovic

Šesnaestogodišnji Miomir Kecmanović stigao je do četvrtfinala ITF turnira u SAD-u koji se igrao za nagradni fond od 10 hiljada dolara. Miomira je u borbi za polufinale sa 2:1 u setovima savladao deset godina stariji Vil Spenser, trenutno 513. igrač sveta.

Goran Marković (20) učestvovao je na ITF turniru u Antaliji, gde je ostvario odličan rezultat u dublu. U paru sa američkim teniserom rumunskog porekla, Katalinom Gardom, stigao je do polufinala. Njih dvojica su poraženi od trećih nosilaca, domaćih tenisera Hajlaza i Agabiguna sa 6:2, 6:1.
Marković je učestvovao i u singlu, gde je izgubio u drugoj rundi, a Petar Conkić (19) takmičenje je završio na startu turnira.

U hrvatskom Rovinju održan je ITF turnir (10 000 dolara) koji je i u singlu i u dublu osvojio naš teniser Danilo Petrović (24). Od tenisera do 20 godina, kojima se bavimo u rubrici Srpske teniske nade, učestvovao je dvadesetogodišnji Luka Ilić. On je poražen u drugoj rundi, sa 2:0 od Italijana Andree Guerijerija.

OSTALI REZULTATI:

Hamamet, Tunis, 10 000 dolara
Prvo kolo:
TOMIĆ Tamara – RAMIREZ Miranda 0:2

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Goran Marković, Luka Ilić, Miomir Kecmanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.