10/06/13 - 13:47h

Srpske teniske nade: Janković igrao finale u Bosni, Milojević polufinale Rolan Garosa

 

U nedelji iza nas najbolje rezultate, što se tiče mladih tenisera naše zemlje ostvarili su Miki Janković, Nikola Milojević i Nina Stojanović. Janković je igrao finale fjučersa u Bosni i Hercegovini, Nikola Milojević polufinale Rolan Garosa, dok je Nina Stojanović na ovom grend slemu igrala polufinale dublova.

Nikola Milojevic

Nikola Milojevic

Na Brčko Openu u Bosni, koji se igrao za nagradni fond od deset hiljada dolara Srbija je imala nekoliko predstavnika. Najbolji rezultat ostvario je osamnaestogodišnji Miki Janković koji je poražen u borbi za titulu. Bolji od njega bio je šest godina stariji Kristijan Mesaroš iz Hrvatske sa 6:2, 6:2. Luka Ilić (18) i Peđa Krstin (18) stigli su do četvrtfinala, dok je Marko Tepavac (19) poražen već u prvom kolu.

Na juniorskom Rolan Garosu predstavljali su nas Nikola Milojević (17), Laslo Đere (18) i Nina Stojanović (16). Nikola Milojević stigao je do polufinala gde je poražen od dve godine mlađeg Nemca Aleksandra Zvereva (7:5, 6:1). Treći nosilac na ovom turniru Laslo Đere izgubio je u trećem kolu od Kristijana Garina iz Čilea sa 3:6, 6:3, 6:2. Naša najbolja juniorka Nina Stojanović izgubila je u prvom kolu singla, ali je u dubl konkurenciji u paru sa Alis Mateuči iz Italije stigla do polufinala. Njih dve su sa 7:5, 6:7, 10:7 poražene od Domenike Gonzales i Beatriz Hadad Maie.

Aleksandra Krunić (20) ove nedelje je igrala u Breši (Italija, 25 000 USD) gde je dogurala do četvrtfinala. Naša mlada teniserka i uzdanica selektora Fed kup reprezentacije Dejana Vraneša poražena je sa 6:3, 6:3 od četiri godine starije Sofije Šapatave iz Jermenije. Krunićeva je bila prvi nosilac na ovom turniru.

U Srbiji je za to vreme održano Letnje državno prvenstvo u kategoriji do 14 godina. Titule su odneli Kristina Miletić i Nikola Dimitrijević koji su u finalu bili bolji od Olge Danilović, odnosno Alekse Bućana.

OSTALI REZULTATI:

LAS CRUCES $25,000 WOMEN’S CHALLENGER (SAD, 25 000 USD)
Prvo kolo:

Tamara Čurović – Viktorija Duval 6:1, 6:2

Sarajevo Ladies Open (BIH, 10 000 USD)
Prvo kolo:
Aleksandra Reljić – Bojana Marinković
3:6, 5:7
Dejana Radanović – Elena-Teodora Kadar 4:6, 5:7
Kristina Ostojić – Anita Hušarić 6:7, 2:6
Dajana Dukić – Kamelia-Elena Hristea 1:6, 3:6
Mina Marković – Martina Kubicikova 4:6, 3:6

Drugo kolo:
Bojana Marinković
– Viktorija Tomova 2:6, 2:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Bojana Marinković, Dejana Radanović, Miki Janković, Mina Marković, Nikola Milojević, Nina Stojanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.