10/06/13 - 13:47h

Srpske teniske nade: Janković igrao finale u Bosni, Milojević polufinale Rolan Garosa

 


U nedelji iza nas najbolje rezultate, što se tiče mladih tenisera naše zemlje ostvarili su Miki Janković, Nikola Milojević i Nina Stojanović. Janković je igrao finale fjučersa u Bosni i Hercegovini, Nikola Milojević polufinale Rolan Garosa, dok je Nina Stojanović na ovom grend slemu igrala polufinale dublova.

Nikola Milojevic

Nikola Milojevic

Na Brčko Openu u Bosni, koji se igrao za nagradni fond od deset hiljada dolara Srbija je imala nekoliko predstavnika. Najbolji rezultat ostvario je osamnaestogodišnji Miki Janković koji je poražen u borbi za titulu. Bolji od njega bio je šest godina stariji Kristijan Mesaroš iz Hrvatske sa 6:2, 6:2. Luka Ilić (18) i Peđa Krstin (18) stigli su do četvrtfinala, dok je Marko Tepavac (19) poražen već u prvom kolu.

Na juniorskom Rolan Garosu predstavljali su nas Nikola Milojević (17), Laslo Đere (18) i Nina Stojanović (16). Nikola Milojević stigao je do polufinala gde je poražen od dve godine mlađeg Nemca Aleksandra Zvereva (7:5, 6:1). Treći nosilac na ovom turniru Laslo Đere izgubio je u trećem kolu od Kristijana Garina iz Čilea sa 3:6, 6:3, 6:2. Naša najbolja juniorka Nina Stojanović izgubila je u prvom kolu singla, ali je u dubl konkurenciji u paru sa Alis Mateuči iz Italije stigla do polufinala. Njih dve su sa 7:5, 6:7, 10:7 poražene od Domenike Gonzales i Beatriz Hadad Maie.

Aleksandra Krunić (20) ove nedelje je igrala u Breši (Italija, 25 000 USD) gde je dogurala do četvrtfinala. Naša mlada teniserka i uzdanica selektora Fed kup reprezentacije Dejana Vraneša poražena je sa 6:3, 6:3 od četiri godine starije Sofije Šapatave iz Jermenije. Krunićeva je bila prvi nosilac na ovom turniru.

U Srbiji je za to vreme održano Letnje državno prvenstvo u kategoriji do 14 godina. Titule su odneli Kristina Miletić i Nikola Dimitrijević koji su u finalu bili bolji od Olge Danilović, odnosno Alekse Bućana.

OSTALI REZULTATI:

LAS CRUCES $25,000 WOMEN’S CHALLENGER (SAD, 25 000 USD)
Prvo kolo:

Tamara Čurović – Viktorija Duval 6:1, 6:2

Sarajevo Ladies Open (BIH, 10 000 USD)
Prvo kolo:
Aleksandra Reljić – Bojana Marinković
3:6, 5:7
Dejana Radanović – Elena-Teodora Kadar 4:6, 5:7
Kristina Ostojić – Anita Hušarić 6:7, 2:6
Dajana Dukić – Kamelia-Elena Hristea 1:6, 3:6
Mina Marković – Martina Kubicikova 4:6, 3:6

Drugo kolo:
Bojana Marinković
– Viktorija Tomova 2:6, 2:6

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Bojana Marinković, Dejana Radanović, Miki Janković, Mina Marković, Nikola Milojević, Nina Stojanović, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari