03/02/14 - 18:14h

Srpske teniske nade: Conkić finalista u Tunisu, Tepavac i Marković odlični u dublu

 

I ove nedelje pratimo teniske nade Srbije, a najbolji rezultat ostvario je Petar Conkić koji je igrao u Tunisu. Marko Tepavac i Goran Marković bili su odlični u dublu, dok u singlu nisu imali toliko uspeha.

Goran Markovic

Goran Markovic

Sedamnaestogodišnji Petar Conkić igrao je protekle nedelje na juniorskom turniru druge kategorije u Tunisu, i ostvario zapažene rezultate i u singlu i u konkurenciji parova. Igrao je finale u pojedinačnoj konkurenciji i izgubio od prvog nosioca, vršnjaka, Jana Zielinskog iz Poljske.
U dublu je takmičenje završio u polufinalu, a on i Aleksandre Bakši iz Jermenije izgubili su od hrvatske kombinacije, Filipa Kraljevića i Tomislava Podvinskog.

Marko Tepavac (19) predstavljao nas je na turniru u Turskoj koji se igrao za nagradni fond od 10 000 dolara. Iako je u singlu ispao u drugom kolu, u dublu je ostvario fantastičan rezultat igravši finale. Partner mu je bio Izraelac Dekel Bar, a izgubili su od prvih nosioca, Španaca Boluda-Purkisa i Ortega-Olmede sa 6:1, 6:2.

Osamnaestogodišnji Goran Marković igrao je polufinale dublova na ITF turniru u Egiptu, a partner mu je bio pet godina stariji srpski teniser Ilija Vučić. Njih dvojica su u polufinalu sa 6:2, 6:3 izgubili od brazilsko-italijanske kombinacije, Travalja i Pereire, koji su kasnije osvojili titulu.
Srbija je u singlu na ovom turniru imala nekoliko predstavnika, a od naših tenisera mlađih od 20 godina učestvovao je samo Laslo Đere. On je došao do drugog kola i izgubio od prvog nosioca, Roberta Karbaljesa Baene iz Španije (3:6, 3:6).

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Goran Markovic, Goran Marković, Laslo Đere, Marko Tepavac, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.