03/02/14 - 18:14h

Srpske teniske nade: Conkić finalista u Tunisu, Tepavac i Marković odlični u dublu

 


I ove nedelje pratimo teniske nade Srbije, a najbolji rezultat ostvario je Petar Conkić koji je igrao u Tunisu. Marko Tepavac i Goran Marković bili su odlični u dublu, dok u singlu nisu imali toliko uspeha.

Goran Markovic

Goran Markovic

Sedamnaestogodišnji Petar Conkić igrao je protekle nedelje na juniorskom turniru druge kategorije u Tunisu, i ostvario zapažene rezultate i u singlu i u konkurenciji parova. Igrao je finale u pojedinačnoj konkurenciji i izgubio od prvog nosioca, vršnjaka, Jana Zielinskog iz Poljske.
U dublu je takmičenje završio u polufinalu, a on i Aleksandre Bakši iz Jermenije izgubili su od hrvatske kombinacije, Filipa Kraljevića i Tomislava Podvinskog.

Marko Tepavac (19) predstavljao nas je na turniru u Turskoj koji se igrao za nagradni fond od 10 000 dolara. Iako je u singlu ispao u drugom kolu, u dublu je ostvario fantastičan rezultat igravši finale. Partner mu je bio Izraelac Dekel Bar, a izgubili su od prvih nosioca, Španaca Boluda-Purkisa i Ortega-Olmede sa 6:1, 6:2.

Osamnaestogodišnji Goran Marković igrao je polufinale dublova na ITF turniru u Egiptu, a partner mu je bio pet godina stariji srpski teniser Ilija Vučić. Njih dvojica su u polufinalu sa 6:2, 6:3 izgubili od brazilsko-italijanske kombinacije, Travalja i Pereire, koji su kasnije osvojili titulu.
Srbija je u singlu na ovom turniru imala nekoliko predstavnika, a od naših tenisera mlađih od 20 godina učestvovao je samo Laslo Đere. On je došao do drugog kola i izgubio od prvog nosioca, Roberta Karbaljesa Baene iz Španije (3:6, 3:6).

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Goran Markovic, Goran Marković, Laslo Đere, Marko Tepavac, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari