04/04/16 - 14:04h

SRPSKE TENISKE NADE: Četiri šampiona!

 

Kakva nedelja za mlade srpske tenisere! Ana, Jelena, Novak i ekipa, a posebno Nenad Zimonjić nemaju zašto da brinu – jednom kad reše da se penzionišu, tenis ostavljaju u dobrim rukama! Jedan trofej u singlu i čak tri u dublu za naše tenisere!

Ivana Jorovic

Ivana Jorovic

Ivana Jorović (18) ostvarila je sjajan rezultat u Francuskoj. Osvojila je ITF turnir koji se igrao za nagradni fond od 50 000 dolara, a na putu do titule savladala je prvu, drugu i osmu nositeljku. U finalnoj borbi bila je bolja od Francuskinje Pauline Parmentier, koja je trenutno 111. igračica sveta.

Jorovićeva je posle ove pobede ostvarila napredak na WTA listi od čak 28 pozicija, i ove nedelje je 151. igračica planete.

Devetnaestogodišnji Petar Conkić igrao je svoje drugo četvrtfinale za redom u Antaliji – i u singlu i u dublu. Srpski teniser je u borbi za polufinale izgubio od četvrtog nosioca Džema Ilkela sa 6:4, 6:3, a u konkurenciji dublova je u paru sa Kristijanom Hiršmulerom poražen od Agabiguna i Pičlera, drugih favorita.

Agabigun i Pičler su u polufinalu porazili našeg Gorana Markovića (20) i Aleksandra Vasilenka iz Rusije, sa 6:2, 6:3. Marković je u singlu ispao u prvoj rundi, porazom od Mađara Leventea Godrija.

JUNIORI:

Junior Konstantin Kirovski osvojio je trofej u dublu na turniru druge kategorije u Italiji. On je u paru sa Karlom Boljatom iz Hrvatske u finalu savladao domaće tenisere Balzeranija i Dala Valea. Kirovski i Boljat su bili postavljeni za prve nosioce.

Što se tiče singla na ovom turniru, Srbija je imala tri predstavnika. Marko Miladinović (15) stigao je do treće runde, a Kirovski (17) i Boris Butulija (17) takmičenje su završili u drugom kolu.

Katarina Dražić (16) osvojila je trofej u dubl konkurenciji na turniru četvrte kategorije u Trinidadu i Tobagu. Igrala je u paru sa Amerikankom Aleksom Buterom, a u finalu su im meč predale Mandlik i Rogozinska. Dražićeva je u singlu poražena u drugoj rundi od Ketrin Ksu.

I Olga Danilović je blistala u nedelji iza nas. Ona se domogla trofeja u dublu na turniru druge kategorije u Španiji. Igrala je u paru sa domaćom teniserkom Paulom Arias Manjon, a u borbi za titulu savladale su Busku i Džouns sa 7:6, 6:4. U singlu je Olga izgubila u prvom kolu, od druge nositeljke Eve Guerero Alvarez.

OSTALI REZULTATI:

Heraklion, Grčka (10 000 dolara)
Prvo kolo
Milan DRINIĆ – Kristofer DIAZ-FIGUERO 1:2 (4:6, 6:3, 4:6)

Antalija, Turska (10 000 dolara)
Prvo kolo
Dejana RADANOVIĆ – Ana SLOVAKOVA 1:2 (6:3, 5:7, 2:6)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Butulja, Dejana Radanović, Goran Markovic, Goran Marković, Ivana Jorović, Katarina Dražić, Konstantin Kirovski, Marko Miladinović, Milan Drinić, Olga Danilović, Petar Conkić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
taz March 20, 2017 Odgovori

looking for junior tournament U10 or U12 pls

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.