04/10/13 - 13:44h

,,Slučaj Troicki” izgleda pokrenuo promenu pravila u ITF-u

 

Međunardona teniska federacija razmatra promenu pravila antidoping kontrole kako u budućnosti ne bi došlo do nesporazuma, kao u slučaju Viktora Troickog.

Viktor Troicki, AP

Viktor Troicki

Srpski teniser, Viktor Troicki, suspendovan je na čak 18 meseci jer nije dao krv na analizu jer se tog dana osećao loše, a za to je dobio dozvolu kontrolora. Međunardona teniska federacija ga je rigorozno kaznila, ali očigledno da Federacija sada preispituje antidoping pravila, posebno posle pisma u kojem oko 50 tenisera traži promenu tih pravila, a prvi potpisnik je najbolji teniser Srbije i sveta, Novak Đoković.

“Antidoping pravila u tenisu će najverovatnije biti promenjena. Biće omogućeno da igrač razgovara sa supervizorom turnira ili glavnim sudijom, koji će mu izneti tačne obaveze u vezi sa antidoping programom. Ako me pitate da li ova promena ima veze sa „slučajem Troicki“, mogu da vam kažem da je taj slučaj izneo na videlo ovaj problem” – izjavio je antidoping menadžer ITF-a Stjuart Miler.

Srbina čeka odlazak u Lozanu, gde će se naći pred Sportskim sudom povodom žalbe koju je uložio na odluku ITF-a. Biće saslušani svi svedoci, verovatno i Viktorov trener Džek Rider, koji je i ranije potvrdio da je Viktor u pravu i da je kontrolor saopštio da može da preskoči vađenje krvi bez posledica. Viktor Troicki se sada nada da bi sud mogao da obori odluku Međunarodne teniseke federacije o suspenziji.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Nema komentara.