03/01/14 - 17:47h

Sloan Stivens angažovala bivšeg trenera Rodžera Federera

 

Amerikanka Sloan Stivens jedna je od najperspektivnijih mladih teniserki na WTA listi, a nakon što je u žižu javnosti upala nakon prošlogodišnjeg Australijan Opena, nastavila je sa dobrim rezultatima – ali i dobrim odlukama. Stivens je odlučna u nameri da bude sve bolja, pa je od ove sezone u njenom timu Pol Ankon, bivši trener Rodžera Federera, ali i Pita Samprasa.

Sloan Stivens

Sloan Stivens

Anakon je u oktobru napustio Federerov stručni štab posle troipogodišnje saradnje, a ranije je radio i sa Britancem Timom Henmanom, dok je najveće uspehe ostvario sa Pitom Samprasom.

Stivensova je mesec dana trenirala sa njim na Floridi, a pošto je prošao probni period odlučila je da nastavi saradnju.

Ovo je neverovatna prilika. Moraću da se prilagodim i shvatim dinamiku, ali će ona morati da me razume. U pitanju će biti ulazak u filozofiju, za koju je potrebno da budemo više od poslovnih partnera. Ipak, nije u pitanju saradnja sa 20-godišnjom klinkom koja ništa nije uradila. Ona je 12. na svetu, zna kako da bude uspešna, sada samo treba da nastavimo dalje. – rekao je Ankon.

Stivensova još nijednom nije igrala u nekom finalu na WTA turu, ali je igrala četiri polufinala. Najbolji rezultat na Gren slemovima joj je polufinale Australijan Opena prošle godine.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Sloan Stivens, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.