24/06/15 - 15:17h

Šest razloga zbog kojih Britanci misle da Marej može do titule na VImbldonu

 


Britanci su 77 godina čekali da neki od njihovih sunarodnika podigne trofej na Vimbldonu. Konačno, to je pošlo za rukom Endiju Mareju 2013. godine, a sada, nekoliko dana pre početka ovog gren slema, u Velikoj Britaniji smatra se da Marej može da ponovi ovaj uspeh. Oni su čak i naveli šest razloga zbog kojih će tako biti.

Endi Marej

Endi Marej

1. Podloga

Britanci smatraju da Novak Đoković ima sve razloge da samouveren dođe na Vimbldon, posebno ako je susret sa Marejem u pitanju, jer ga je ove godine pobeđivao tri puta (dva puta na tvrdoj podlozi i jednom na šljaci). Međutim, njihovo mišljenje je da je Marej superiorniji na travi (vodi sa 2:0 u međusobnim duelima na ovoj podlozi), a posebno naglašavaju i koliko je Britanac moćan kada ga podržava domaća publika.

2. Kralj Kvinsa

Poslednji put kada je Marej osvojio turnir u Kvins Klubu, osvojio je titulu i na Vimbldonu. Prošle nedelje trijumfovao je u Kvins Klubu, odigravši polufinale i finale istog dana… Dovoljan razlog?

3. Murinjo

Marej je konačno probio psihološki zid koji može da ga vodi do budućih pobeda, tako smatra fudbalski genije Žoze Murinjo. On je priznao da je pustio suzu kada je Britanac 2013. osvojio Vimbldon, nakon što su 77 godina čekali na ,,svog” pobednika u muškom singlu.

4. Medeni mesec

Endi je nedavno oženio svoju dugogodišnju devojku Kim Sirs, a od tada sve je krenulo na bolje. Od kada se oženio u šesnaest mečeva zabeležio je samo jedan poraz, a britanski mediji pitaju se da li bi ovo mogla da bude Marejeva godina.

5. Lejton Hjuit

Lejton Hjuit savetuje Endija kako da bude jedan od najtežih protivnika na ovogodišnjem Vimbldonu. Njih dvojica rade na poboljšanju Marejevih mana, a Hjuit smatra da bi ključ protiv Đokovića mogli da budu Marejev servis na travi i ritern posle drugog servisa.

6. Žreb

Sve zavisi od žreba, smatraju Britanci. Ukoliko Marej ,,dobije” Federera, moglo bi da bude teško, jer Švajcarac ima legendaran skor na travi (131-19). Ipak, pitaju se da li su predviđanja da Federer može do titule samo nostalgija ili posledica Fedeksove dobre nedelje u Haleu. Kako bilo, Britanci kažu da ukoliko Marej bude postavljen za drugog nosioca neće biti problema, jer se neće suočiti sa prvim Novakom i trećim Rodžerom, ali bi verovatno mogao sa Stanom Vavrinkom.

Za nekoliko dana startuje i ovaj, najprestižniji turnir u godini. Videćemo da li će Britanci imati razloga da se raduju. Kako bilo, jedna im se želja nije ispunila. Nosioci su danas objavljeni, a Marej nije na drugom mestu, kako su se nadali.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Endi Marej, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.