03/07/17 - 12:01h

Šest godina od prve titule na Vimbldonu!

 


Na današnji dan, Novak Đoković 2011. godine po prvi put u karijeri osvojio je Vimbldon i postao svetski broj jedan.


Twitter

Šest godina nakon prvog trijumfa na Ol Ingland klubu, sa peharom, dobrim iskustvima, mnogo pozitivne energije i zadovoljan formom, najbolji srpski teniser stigao je u London, gde je juče odradio prvi trening u prisustvu Andrea Agasija i novog člana “posade”, Maria Ančića.

Poznajem Maria dugo. Prijatelji smo. On je imao nesreću sa povredama i bolešću tokom karijere. Obožavao je da igra na travi. Pobedio je i Federera i mene ovde. Razgovarali smo i rekao je da će mu biti drago da provede vreme sa mnom i Andreom. Videćemo šta će posle bitirekao je Novak novinarima u Londonu.

Srpski teniser je i ovom prilikom govorio o novom životnom balansu.

Ranije sam bazirao svu svoju sreću na osnovu pobeda u tenisu. Danas to rade mnogi sportisti. Sada se trudim da ne radim to, ne zato što mi nije stalo. Naravno da bih voleo da dobijem svaki meč, ali sada ne mislim da je to esencijalno da bih bio srećan. Imam drugačiji pristup, ali sam i dalje tu, i dalje sam motivisanrekao je drugi nosilac na Vimbldonu.

Andre Agasi je po završenom treningu istakao da ne sumnja u mogućnost da Đoković može i do četvrte titule na londonskom grend slemu.

Nemojte da se iznenadite! Da li čovek koji je osvojio sve može da želi još? Naravno da može! Novak je pametan i dobro zna šta radi. Mislim da ima sasvim dobru bazu na kojoj može da gradi uspeh u Londonurekao je Amerikanac.

Twitter

Srbin na teren izlazi sutra, a rival u prvom kolu biće mu Martin Kližan.

Kada je pre šest godina osvojio poslednji poen na Vimbldonu, Novak se savio i stavio u usta malo londonske trave. Ovaj ritual ponovio je 2014. i 2015. godine.

Novak Djokovic – Rafael Nadal finale Vimbldona 2011 (poslednji poen)

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Andre Agasi, Novak Djoković, Vesti, Vimbldon


Komentari