30/01/17 - 13:07h

Serena ponovo na čelu VTA karavana

 

Nakon Australijan opena došlo je do smene na vodećoj poziciji VTA liste. Serena Vilijams se osvajanjem titule u Melburnu vratila na prvo mesto po sedmi put.


Zimbio.com


Osvajanjem titule na Australijan openu, američka teniserka Serena Vilijams ponovo je zaposela prvo mesto na VTA listi, i to po sedmi put u svojoj bogatoj karijeri.

“Prepustila” ga joj je prošlogodišnja šampionka Melburna, Anđelika Kerber, koja je bila prva od 12. septembra. Nemica, samim tim što je zapela u osmini finala, izgubila je bodove i sada je u zaostatku za legendarnom Amerikankom 665.

Čehinja Karolina Pliškova popela se za dva mesta, na treće, što je njen najbolji plasman u karijeri, četvrta je ostala Simona Halep, a Dominika Cibulkova napredovala je za jedno mesto, do petog.

Poljakinja Agnješka Radvanjska pala je sa devetog mesta na šesto, dok je Ruskinja Svetlana Kuznjecova napredovala za dve pozicije, do osme. Deveta je Medison Kiz, a Top 10 zatvara Džoana Konta iz Velike Britanije.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković je napravila pomak za pet mesta i sada je 49. na VTA listi. Nina Stojanović je zadržala 124. poiciju, Aleksandra Krunić je napredoval tri mesta i sada je 132, Ivana Jorović je na 147, Jovana Jakšić na 265, a Vesna Dolonc na 393. mestu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Anđelika Kerber, Australian Open, Jelena Janković, Serena Vilijams, Simona Halep, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.