16/02/13 - 10:00h

Serena od ponedeljka najstarija prva teniserka sveta!

 

Amerikanka Serena Vilijams u ponedeljak će preuzeti prvo mesto na WTA listi. Ona tako postaje najstarija teniserka ikada koja je bila na toj poziciji.

Serena Vilijams

Serena Vilijams

Sereni Vilijams ovo je šesti put da je vodeća svetska teniserka, a ovoga puta postala je i vlasnica jednog rekorda. Tridesetjednogodišnja Amerikanka od ponedeljka će ponovo biti svetski broj jedan, i najstarija teniserka kojoj je to pošlo za rukom.

Ona će na ovoj poziciji zameniti Beloruskinju Viktoriju Azarenku, a oborila je rekord svoje sunarodnice Kris Evert koja je sa trideset godina bila najbolja na svetu.

Serena je 2002. godine prvi put postala prva teniserka sveta, a na toj poziciji završila je sezonu i 2009. godine. Osim uspeha u singlu, u junu 2010. Amerikanka je bila i najbolja dubl igračica sveta.

Vilijamsova će ponovo postati svetski broj jedan zahvaljujući plasmanu u polufinale WTA turnira u Dohi, gde će se sastati sa Ruskinjom Mariom Šarapovom. Drugo polufinale igraće trenutno prva teniserka sveta Viktorija Azarenka i Poljakinja Agnješka Radvanska.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rang Lista, Serena Vilijams, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.