01/07/16 - 12:28h

Sedmoro tenisera iz Srbije u Riju!

 


Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je danas spisak učesnika na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ovog leta. Među njima se nalazi i sedmoro srpskih tenisera.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, će osim u singlu igrati i dubl sa našim najboljim igračem ikada u toj konkurenciji, Nenadom Zimonjićem.

Pored Novaka, u pojedinačnoj konkurenciji ćemo imati još dva predstavnika – Viktora Troickog i Dušana Lajovića.

Učešće Lajovića zavisilo je od otkaza drugih igrača, pa se može reći da je imao sreću da se nađe na spisku putnika za Rio. Za razliku od njega, Viktoru se na Olimpijske igre baš i ne ide.

Odlučio sam da idem, ne znam da li da se radujem ili ne. Mislim da tenis nije olimpijski sport i da postoje mnogo veća takmičenja za nas od Igara. Nema poena, nema novca, gubitnici su svi koji ne osvoje medalju. Jedini kojima Igre znače jesu oni koji misle da mogu do medalje. Iskreno bih voleo, ali to je teško kao i doći do grend slem finala. Čak i u polufinalu da izgubiš, onda i za treće mesto… Dakle, odigrao si isto mečeva kao pobednik, a ništa nisi dobio, što je ravno samoubistvu. – rekao je Troicki.

U singlu kod dama predstavljaće nas Ana Ivanović i Jelena Janković, dok će Jelena učestvovati i u dublu, u paru sa našom najboljom dubl igračicom, Aleksandrom Krunić.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Dubl igrač, Dušan Lajović, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.