09/03/16 - 21:02h

Šarapovu više puta upozoravali na meldonijum

 


Ruska teniserka Marija Šarapova, koja je tokom Australijan opena pala na doping testu, više je puta upozoravana da je lek meldonijum koji je koristila od 1. januara zabranjen.

zimbio.com

zimbio.com

Ruskinja je u ponedeljak objavila da je pala na testu tokom ovogodišnjeg Australijan opena i da nije znala da je meldonijum, koji je koristila proteklih deset godina, od 1. januara ove godine stavljen na zabranjenu listu Svetske antidoping agencije. Šarapova kaže da je primila mejl o promenama zabranjenih supstanci u decembru prošle godine, ali da ga nije pročitala.

Međutim, ‚‚Tajms” prenosi da je Međunarodna teniska federacija (ITF) poslala svim teniserima čak tri upozorenja, a isto to je dva puta uradila i WTA, Ženska teniska asocijacija. Uz ovih pet upozorenja, Svetska antidoping agencija je još u septembru najavila promene na listi zabranjenih supstanci.

Šarapova je meldonijum koristila prethodnih deset godina, a ukoliko se dokaže da ga je zaista koristila zbog zdravstvenih problema, mogla bi da dobije mnogo manju kaznu od četvorogodišnje suspenzije koja joj trenutno preti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marija Šarapova, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.